Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Traumaheli ingezet bij melding kinderreanimatie

Toegevoegd: 24-11-2020, 14.09 uur - Update: 24-11-2020, 14.27 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De traumahelikopter is aan het begin van de middag in Middelburg geland na een melding van een reanimatie van een kindje in een woning. Het patiëntje is uiteindelijk ook met de helikopter meegenomen naar een ziekenhuis.

De reanimatiemelding kwam rond 12.40 uur binnen vanuit een huis aan de Veerseweg. Er werden direct twee ambulances en twee politie-eenheden met spoed ter plekke gestuurd. Ook werden burgerhulpverleners opgeroepen en werd zogezegd de traumahelikopter gealarmeerd. Rond 13.10 uur landde het Rotterdamse traumateam op een grasveld naast de rotonde bij de Veerseweg. Op dat moment werd het verkeer tijdelijk stilgelegd.

Omstreeks 13.30 uur werd het patiëntje door een lid van het traumateam vanuit een ambulance naar de helikopter gedragen voor verder vervoer naar een academisch ziekenhuis. Tien minuten later steeg de helikopter op naar Rotterdam. Wat het kindje precies mankeerde, is niet bekend. Tientallen toeschouwers kwamen op het incident af.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (24-11-2020 om 17:47)
Zeer triest altijd als er een kindje bij betrokken is. Ik heb wel geleerd om een kind en ook een baby te reanimeren maar hoop van harte het nooit in de praktijk mee te maken. Gelukkig heeft hij het zo te lezen overleefd en is naar Sofia kinderziekenhuis overgebracht.
Cookie-instellingen beheren