Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Cel geëist voor ripdeal die uitmondde in schietpartij

Toegevoegd: 25-11-2020, 21.09 uur
Sporenonderzoek op de plaats waar destijds in Terneuzen werd geschoten.
Sporenonderzoek op de plaats waar destijds in Terneuzen werd geschoten.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft woensdag tegen drie mannen die op 12 januari in Terneuzen een ripdeal wilden plegen celstraffen van 14 tot 18 maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk geëist. Bij de ripdeal werden schoten gelost en raakte een man gewond.

De drie verdachten, de 18-jarige P. R. uit Hoofdplaat en de twee Vlissingers I. H. (29) en N. V. (23) kregen van een bekende uit Zierikzee een tip dat er van een Terneuzenaar 500 gram wiet viel te roven. Wat ze echter niet wisten, was dat dezelfde 'snitch' J. de L. ook hun slachtoffer had geïnformeerd van de op handen zijnde overval.

Toen de drie in Terneuzen arriveerden, werden ze na enig wachten getrakteerd op een kogelregen waarbij R. werd geraakt. Hij werd later gewond in Hoofdplaat aangetroffen. Wie de schoten heeft gelost, is nog steeds niet duidelijk.
 
Uitspraak 9 december.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren