Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 68 km

Lijnbus op vangrail A58 zorgt voor lange files

Toegevoegd: 26-11-2020, 08.25 uur - Update: 26-11-2020, 09.50 uur
Door: Manfred Berrevoets

RILLAND - Op de A58 bij Rilland is vanmorgen een lijnbus van de weg geraakt en op de vangrail in de middenberm terechtgekomen. Door het ongeluk staan er lange files in beide richtingen.

Het eenzijdige ongeval gebeurde rond 07.15 uur op de rijbaan in de richting van Bergen op Zoom toen de chauffeur door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en op de vangrail tussen beide weghelften tot stilstand kwam. Voor zover bekend raakte de chauffeur niet gewond. Ook zouden er geen passagier in de bus gezeten hebben op het moment van het ongeluk.

Bergingsbedrijf Kuzee is ter plaatse. Volgens Rijkswaterstaat zal door de schade de vangrail hersteld moeten worden. Ook moet voor een veilige berging een stuk vangrail worden verwijderd. Daardoor zijn in beide richtingen de linkerrijstrook afgesloten.

Er stond om 08.20 uur een file van 5 kilometer is beide richtingen met een vertraging van bijna een half uur. Rijkswaterstaat adviseert inmiddels om richting Vlissingen omleidingsroute U12 te volgen vanaf afrit 31 (Rilland). De andere kant op (richting Bergen op Zoom) wordt aangeraden omleidingsroute U13 vanaf afrit 34 (Kapelle) aan te houden.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (26-11-2020 om 22:04)
@Johan: Gewoon doorrijden? Heb ooit een hert door mijn auto gehad. Ik reed ongeveer 80 maar mijn auto (Touareg) was gewoon totalloss. Had ik kunnen uitwijken dan had ik het gedaan. Niet voor mijn auto maar vanwege het dier. Bovendien is een ruk aan het stuur geven een reactie die bijna iedereen heeft wanneer er iets voor je voertuig opduikt.
leida (26-11-2020 om 15:09)
Rij gewoon door lees ik, denk dat doorrijden net zo gevaarlijk is voor de bestuurder, denk dat er een dodelijke afloop ook niet te ontwijken valt tenzij je een tank rijdt. Beter moet men er voor zorgen dat de herten niet op de weg kunnen komen.Afrastering zoals in duitsland, dan is het voor ieder veiliger.
Jan uit Vlissingen (26-11-2020 om 14:55)
&Johan, niet zo'n goede raad van u om door te rijden als een dier oversteekt. Een hert weegt nogal wat, die wilt u echt niet op uw voorruit hebben.
Timsalabim (26-11-2020 om 14:24)
Johan, ik snap je eedenatie maar ik zie dat je nog nooit wild hebt aangereden uit je verhaal. Ik heb eens een hert aangereden en het eerste wat je doet is uitwijken; natuurlijke reactie. Ik zou jou wel eens willen zien als dit gebeurt want kennelijk heb je stalen zenuwen!
Johan (26-11-2020 om 13:09)
Ik las op de site van de PZC dat de chauffeuse was uitgeweken voor een hert. Een paar weken geleden stond er op deze site een artikel over iemand die met zijn mini op het dak was beland na het uitwijken voor een (onbekend) dier. Beste mensen: Rij gewoon door als er een dier oversteekt. Een beetje schade aan de voorkant van je auto (of bus) is veel minder ernstig dan een voertuig wat compleet verloren gaat met daarbij de kans dat je zelf ook nog ernstig gewond raakt of erger. (Of er moet een buffel of een olifant oversteken, maar die zijn in Zeeland gelukkig vrij zeldzaam).
Timsalabim (26-11-2020 om 08:52)
Ik zie vaak op sites zoals dumpert en youtube commentaren van “beroepschauffeurs” op automobilisten; zijn dan nu de rollen omgedraaid en alle beroeps nu wegpiraten?
Cookie-instellingen beheren