Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 50 km

Bus van vangrail gehaald, hinder duurt nog uren

Toegevoegd: 26-11-2020, 11.27 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - Bij Rilland is rond 11.00 uur de lijnbus getakeld die daar eerder vanochtend bij een eenzijdig ongeluk op de vangrail in de middenberm van de A58 belandde. Hiermee is de verkeershinder echter nog niet voorbij want er moeten nog spoedreparaties plaatsvinden.

De Connexxxionbus raakte rond 07.15 uur door onbekende oorzaak in de middenberm toen deze richting Bergen op Zoom reed. De bus reed de vangrail volledig kapot maar de chauffeur wist te voorkomen dat het gevaarte op de andere rijbaan belandde. De bus, waarin ten tijde van het ongeluk geen passagiers zaten, kwam op de vangrail tot stilstand. De chauffeur kon ongeschonden uit de bus komen.

Bergingsbedrijf Kuzee kwam met twee truckbergers ter plekke om de bus te takelen. Om dit mogelijk te maken moesten eerst delen van de vangrail worden verwijderd. Hiervoor kwam Vermeulen Groep ter plekke, die ook een deel van de afzetting verzorgde. Vanwege het ongeluk moest namelijk in beide rijrichtingen de linker rijstroken van de snelweg worden afgesloten. Ten tijde van de berging moest verkeer richting Vlissingen zelfs over de vluchtstrook.

Omstreeks 11.00 uur was de bus van de vangrail gehaald. Vervolgens is deze klaargemaakt voor transport door het bergingsbedrijf. In de tussentijd werd ook verder gewerkt aan het verder verwijderen van de zwaar beschadigde vangrail zodat deze vernieuwd kan worden.

Het is volgens Rijkswaterstaat voorlopig niet nodig om de hele weg af te sluiten. Naar verwachting duurt de afhandeling wel nog tot zeker 14.00 uur. Verkeer richting Bergen op Zoom wordt omgeleid via afrit Kapelle (34) en kan vanaf daar de borden met U13 volgen. Verkeer richting Vlissingen kan de file ontwijken door de afslag Rilland (31) te nemen en dan de borden met U12 te volgen. 

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren