Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestaties voor ernstig ongeluk N59 Oosterland

Toegevoegd: 26-11-2020, 13.53 uur
De scooterrijder werd met spoed per ambulance afgevoerd.
De scooterrijder werd met spoed per ambulance afgevoerd.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

OOSTERLAND - De politie heeft een vrouw en een jongen aangehouden na de aanrijding waarbij dinsdag op de N59 tussen Nieuwerkerk en Oosterland iemand ernstig gewond raakte.

Het slachtoffer reed op een scooter en werd rond 17.50 gewond aangetroffen bij de parallelweg van de Rijksweg (N59). Een ambulanceteam ontfermde zich over het slachtoffer en heeft haar vervolgens naar een ziekenhuis gebracht. De politie meldde nadien dat de vrouw ernstige verwondingen had opgelopen.

Agenten van de verkeerspolitie en onderzoekers van de afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie startten een onderzoek en hieruit bleek dat de scooterrijdster vermoedelijk was aangereden door een zwarte BMW uit de X-serie. De auto zou volgens de politie frontaal in botsing zijn gekomen met de scooter.

Vandaag is bekendgemaakt dat mede naar aanleiding van tientallen binnengekomen tips nu twee verdachten zijn opgepakt. “Het gaat om een vrouw en een jongen uit de gemeente Schouwen-Duiveland. Vanwege de leeftijd van de jongen doen wij geen verdere mededelingen over de identiteit van de twee verdachten”, zo zegt de politie.

De verdachten hebben een verklaring afgelegd en zijn daarna weer in vrijheid gesteld. Volgens de politie is de verkeerspolitie wel nog altijd druk doende met het onderzoek.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Schouwenaar (27-11-2020 om 18:08)
Je veroorzaakt een ongeval, daarna gewoon doorrijden , je meld jezelf niet maar wordt gearresteerd door de politie. En na je “eerlijke” verklaring mag je gaan, schandalig en respectloos naar het slachtoffer. En de theorie van Marc vindt ik niet eens raar, mss ook kennis van bestuurder(s) van desbetreffende voertuig op en rondom N’kerk
Marc (26-11-2020 om 21:45)
Maar de politie onderzoekt de zaak nog verder dus het is misschien nog niet helemaal rond. Een scenario zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat de vrouw ten koste van het kind iemand buiten schot wil houden.
een inwoner (26-11-2020 om 17:28)
Helemaal eens met Grote smurf en jaap.ik hoef hier niets aan toe te voegen
Grote Smurf (26-11-2020 om 15:24)
Keihard straffen deze vrouw. Wat een empathieloze gestoorde narcist moet je dan zijn om een slachtoffer na zo'n aanrijding achter te laten ongeacht wie de schuld heeft. Dit komt bijna neer op poging tot doodslag als je iemand zo zwaargewond achterlaat. En achteraf nu je gepakt bent ook niet mekkeren dat je was geschrokken of dat je niet kon zien wat het was want daar trapt natuurlijk niemand in. Pathologisch liegen (als je zelfs al weet wat dat inhoudt) doe je maar in je vrije tijd. Ik hoop voor het slachtoffer dat ze nog volledig kan herstellen van haar verwondingen. Heel veel sterkte voor haar!
Jaap (26-11-2020 om 14:37)
Doorrijden na een ongeval noemen we in België een vluchtmisdrijf. Dit wordt zwaarder opgenomen dan een verkeersovertreding. Een gevangenisstraf is dan op zijn plaats. Ik hoop dat ze de daders zullen berechten omdat doorrijden wel heel erg laf en laag is.
Cookie-instellingen beheren