Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel schade bij middelbrand loods Valeiskreek Eede

Toegevoegd: 27-11-2020, 20.43 uur - Update: 27-11-2020, 23.41 uur
Door: Manfred Berrevoets

EEDE - In een loods van een aannemingsbedrijf in Eede, vlakbij de grens met België, is vanavond brand uitgebroken. Door de brand is veel schade ontstaan.

Het vuur in het pand aan de Valeiskreek werd rond 19.50 uur ontdekt. Hierop werden direct twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen opgeroepen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) kon de brand vanuit binnen worden bestreden en was deze niet uitslaand. Wel sloeg het vuur van op de begane grond door naar de zolder.

"Dankzij de forse inzet binnen in de loods door twee brandweereenheden is de brand bestreden en de loods behouden. Zowel het vuur op de begane grond als op de zolder is uit. Brandweereenheden gaan nu verder de zolder op om na te verkennen en resten af te blussen", zo liet de Veiligheidsregio rond 21.25 uur weten. Toen werd ook het sein 'brand meester' gegeven.

Omdat de loods vol rook was komen te staan, heeft de brandweer deze geventileerd. Over de oorzaak van de brand is verder niks bekend gemaakt. Stichting Salvage komt ter plaatse om de eigenaar te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren