Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 21 km

Veel hulpverleners op pad na melding kiter in nood

Toegevoegd: 20-12-2020, 22.00 uur
Veel hulpverleners op pad na melding kiter in nood
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BAARLAND - Verschillende hulpdiensten zijn zondagmiddag opgeroepen nadat was gemeld dat op de Westerschelde ter hoogte van Baarland een kitesurfster in problemen was geraakt.

De opvarenden van een passerende boot waarschuwden rond 15.40 uur de hulpdiensten omdat zij hadden gezien dat het niet goed ging met de surfster. Later verloren ze haar geheel uit het oog. De Kustwacht schaalde vervolgens groots op. De KNRM-reddingboot van Hansweert werd opgeroepen en ook werden een search-and-rescuehelikopter en een kustwachtvliegtuig gealarmeerd. Verder werden de brandweer van Baarland, een politie-eenheid en vaartuigen van Rijkswaterstaat en de politie naar Baarland gedirigeerd.

Toen de KNRM ter plekke kwam, bevonden zich op het strand vier kitesurfers. "Één van hen was de kiter die in problemen was geraakt. Zij had gelukkig zwemmend de kant weten te bereiken en had geen verdere verzorging nodig", aldus de KNRM.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jos (21-12-2020 om 17:02)
Politie en Brandweer hebben geen meerwaarde bij deze acties. Dit is een zaak van KNRM en RWS. Scheelt de helft in de kosten.
Franc Cloosterman (21-12-2020 om 16:58)
Beste Jan, Ik ben benieuwd naar die" toch tegenwoordig meer dan genoeg mogelijkheden om dat veel beter aan te pakken" Beste Rini, Nu is het uw dochter die van haar kite losraakt op de Westerschelde, laat maar drijven dan zeker?
jan (21-12-2020 om 14:36)
geweldig die coordinatie. wie is daar voor verantwoordelijk? nogal een kostbare grap. er zijn toch tegenwoordig meer dan genoeg mogelijkheden om dat veel beter aan te pakken
rini de jonge (21-12-2020 om 08:47)
gevalletje storm in een glas water paniek om niks
Cookie-instellingen beheren