Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Groot alarm na melding duiker in problemen Tholen

Toegevoegd: 06-06-2021, 21.51 uur
Er bleek gelukkig niets aan de hand te zijn.
Er bleek gelukkig niets aan de hand te zijn.
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Roland de Jong

THOLEN - Een flink aantal hulpverleners is zondagavond opgeroepen nadat melding was gemaakt van een mogelijk in problemen geraakte duiker bij een duikplek in Tholen.


Tegen 20.00 uur werd gemeld dat bij de duiklocatie Bergse Diepsluis aan de Veerweg een duiker mogelijk in problemen was. De persoon leek in eerste instantie vermist en daarom werden diverse brandweerploegen, ambulancemedewerkers, een traumahelikopter en een reddingboot van de KNRM opgeroepen.

Na een kwartier werd duidelijk dat de duiker in kwestie in gezondheid op de kant was. Even later werd ook het traumateam gecanceld, dat in de tussentijd nog boven de incidentlocatie cirkelde.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nicnic (7-6-2021 om 13:27)
@jan waarom geen brandweer inzet? Duikers vanaf die kant is lastig vanwege de stroming en de diepte. Daarover valt idd te discussiƫren. Maar de brandweerboot van stavenisse die gealarmeerd heeft dezelfde taak dan de KNRM op de Oosterschelde met zo een melding. Ondersteuning bij een SAR taak. Dus zeker heeft een brandweer wel een toegevoegde waarde.
Jan (6-6-2021 om 22:27)
De melding ging over een duiker vermist. Benodigde inzet, de KNRM/ Ambulance/ SAR heli. Het hele brandweercircus heeft geen enkele maar dan ook geen enkele toegevoegde waarde bij duikongevallen.
Cookie-instellingen beheren