Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
93 files van totaal 362 km

Flinke files door aanrijding N256 Wilhelminadorp

Toegevoegd: 06-07-2021, 18.07 uur
Door: Roland de Jong

WILHELMINADORP - Een kop-/staartaanrijding tussen meerdere voertuigen heeft vandaag aan het einde van de middag voor flinke files gezorgd op de Deltaweg (N256) bij Wilhelminadorp.


De aanrijding vond rond 16.45 uur plaats tussen Goes en de stoplichten bij de kruising met de Langeweg. Ter plekke kwamen zeker drie personenauto's en een bedrijfsbusje met elkaar in botsing. Eén van de auto's belandde scheef in de berm, de andere auto's kwamen op het wegdek tot stilstand. Er werd een ambulanceteam opgeroepen maar het is onbekend of er daadwerkelijk sprake was van letsel.

De vier genoemde voertuigen moesten worden getakeld. Hiervoor kwam bergingsbedrijf De Moor met twee wagens ter plekke. Vanwege het ongeluk was maar één van de rijbanen op de toch al drukke Deltaweg bruikbaar. Het verkeer werd om beurten langs de ongevalsplek geleid maar desondanks ontstond aan beide zijdes een file van enkele kilometers. De verkeersdienst van de ANWB meldde rond 18.00 uur nog een vertraging van 26 minuten richting Zierikzee.

Op de Deltaweg gebeuren regelmatig ongevallen. Volgens de provincie is het één van de belangrijkste verkeersaders van Zeeland voor het personen- en goederenvervoer. In het zomerseizoen is het er extra druk door het toeristenverkeer. De provincie Zeeland doet momenteel onderzoek naar oplossingen om de N256 veiliger te maken. Eerder werden al enkele kortetermijnmaatregelen genomen.


Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een gast (9-7-2021 om 14:08)
WeetAllesBeter ,over wijsneuzen gesproken dan sta jij volgens mij toch echt helemaal vooraan want om te schrijven dat de 2 sec regel niet werkt, en dat die afstand niet gehandhaafd kan worden omdat het zo het zo druk is dat is volslagen onzin . Het is altijd mogelijk om afstand te houden , dat begint al met het aanpassen van je snelheid ,en als iemand vind dat die afstand niet genoeg is dan houd men gewoon een grotere afstand aan . Maar dat doen heel veel bestuurders niet men denkt te vaak als men een paar honderd meter van de verkeerslichten rijd het is groen en als ik nu maar hard genoeg genoeg ga rijden dan haal ik oranje:rood nog wel ( met alle gevolgen van dien) en dan is men niet vroeg, maar laat of men komt er nooit meer.
WeetAllesBeter (9-7-2021 om 06:16)
Wijsneuzen in de reacties...2sec afstand... 3 sec denk je werkelijk dat je met die afstand kunt stoppen wanneer er voor je een ongeval gebeurt? Wanneer er geremd wordt is 2sec voldoende om te reageren maar bij een ongeval heb je aan 2 of 3sec nooit genoeg om tot stilstand te komen. Overigens is het te druk om die afstand te handhaven, dat weten we allemaal
Loes (7-7-2021 om 07:18)
Afstand houden maar dat begrijpen vele nog niet.
Amanda (6-7-2021 om 22:41)
2 seconden regel he..... Lijkt zo moeilijk voor de meeste op de weg om (voldoende) afstand te houden als ze überhaupt al op de weg letten. Schijnbaar is het allemaal niet zo erg dat je ook je voorligger in gevaar brengt met je bumperkleef gedrag.
Leendert Verkerke (6-7-2021 om 22:15)
Helemaal met je eens , Koos. Het is niet zo moeilijk.
een gast (6-7-2021 om 21:11)
Als de bestuurders van deze voertuigen een afstand van 3 seconden hadden gehad was dit niet gebeurd, je kunt dan reageren op wat er voor je gebeurd. Maar ze denken bijna allemaal als ze dichter op hun voorganger rijden dat ze sneller op de plek van bestemming zijn. Maar wat er telkens weer duidelijk wordt is ,dat het niet helpt . Ik kom ook regelmatig op de Deltaweg en bij voldoende afstand heb je goed overzicht en is het in de meeste gevallen genoeg als je iets ziet laat het gas los en dan is afremmen voldoende . Maar de meeste botsen blijkbaar liever op een voorganger WANT ze schieten niet op en hebben haast
Cookie-instellingen beheren