Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
103 files van totaal 381 km

KNRM schiet zeiljacht met motorproblemen te hulp

Toegevoegd: 07-08-2021, 18.45 uur
Het jacht kon dankzij de krachtige wind de haven binnen zeilen.
Het jacht kon dankzij de krachtige wind de haven binnen zeilen.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN - De bemanning van reddingboot Zeemanshoop is vrijdagmiddag uitgevaren voor een zeiljacht met motorproblemen bij Vlissingen. Het zeiljacht had assistentie nodig om te kunnen afmeren, aangezien zij de motor niet meer gestart kregen.


Vrijdagmiddag rond 15.55 uur nam het KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC) contact op met de dienstdoende schipper. Een zeiljacht kreeg nabij de Buitenhaven van Vlissingen de motor niet gestart en had assistentie nodig om af te meren. In overleg met het KAC werd de bemanning van reddingboot Zeemanshoop gealarmeerd.

Hierop zette de reddingboot koers naar het zeiljacht dat zich nabij de Buitenhaven van Vlissingen bevond. Ter plaatse vroegen de medewerkers van de KNRM het zeiljacht om met behulp van de krachtige wind de Buitenhaven binnen te zeilen. In de haven nam de reddingboot het jacht langszij om het daarna veilig af te meren aan de Poseidonsteiger. De Zeemanshoop voer daarna weer terug richting Breskens.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Daphne (8-8-2021 om 11:26)
@johan ik denk een Jeanneau, vermoedelijk een Sun Oddysey
Johan (8-8-2021 om 00:22)
Wat een schitterend zeiljacht! Weet iemand welk type dit is?
Cookie-instellingen beheren