Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

Bestelbus rijdt van Polredijk bij Veere, één gewonde

Toegevoegd: 17-08-2021, 22.59 uur
Door: Roland de Jong

VEERE - De bestuurder van een bestelbus is dinsdagavond naar het ziekenhuis gebracht na een eenzijdig ongeluk op de Polredijk nabbij jachthaven Oostwatering in Veere.


De bestuurder raakte rond 20.00 uur in de berm en de bestelbus belandde vervolgens een stuk lager naast de dijk. Het voertuig kwam op zijn kant tot stilstand. De brandweer werd opgeroepen om assistentie te verlenen maar de automobilist bleek niet bekneld te zitten. Wel is hij voor controle per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Bergingsbedrijf Van Halst uit Kamperland nam de berging voor haar rekening. Gezien de locatie bleek dit nog geen eenvoudige klus. Het takelen nam hierdoor geruime tijd in beslag maar uiteindelijk kon de Mercedes Sprinter rond 22.45 uur toch weer op de weg worden getrokken. In de tussentijd was één rijbaan gestremd.

De bestelbus had aan de bestuurderszijde een lekke band. Mogelijk is een klapband dus de oorzaak geweest van het ongeluk.


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (18-8-2021 om 09:37)
De mensen die zich in Nederland bezig houden met verkeersveiligheid richten zicht bijna 100% op langzamer rijden. Daarmee denken zij de veiligheid te verbeteren. Mensen denken tegenwoordig dat alles wel goed komt als je jezelf maar aan de steeds lager wordende snelheidslimieten houdt maar ondertussen weten ze geen raad meer met een bochtig dijkje. De Polredijk komt immers bijna wekelijks voorbij op deze site omdat er weer een voertuig vanaf is geraakt. Ik denk daarom dat het een goed idee is om meer aandacht te besteden aan rijvaardigheid en voertuigbeheersing in plaats van aan het met 100 kilometer per uur sukkelen over lege snelwegen.
Cookie-instellingen beheren