Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 21 km

Bootje slaat om op Oosterschelde, opvarenden gered

Toegevoegd: 19-08-2021, 13.13 uur - Update: 19-08-2021, 16.26 uur
Door: Roland de Jong

WILHEMINADORP - De hulpdiensten hebben vanmiddag op de Oosterschelde tussen Kats en Wilhelminadorp meerdere personen gered die te water waren geraakt nadat hun zeilbootje was omgeslagen.


De drie watersporters kwamen rond 11.40 uur in de problemen ter hoogte van de kruising Oosterscheldedijk - Oude Veerweg. De reddings- en bergingsboot Mistral was als eerste ter plekke en wist de opvarenden uit het water te halen. Hierna zijn ze aan boord gebracht van een passerend jacht omdat daar meer beschutting was. Vervolgens zijn ze naar het sluizencomplex bij Kats gebracht. Later sloten ook de KNRM-reddingboot Fred van het station Neetje Jans en het vaartuig RWS84 van Rijkswaterstaat zich bij de actie aan.

Met behulp van de kraan van het vaartuig van Rijkswaterstaat is de boot, die op zijn kop aan het wateroppervlak dreef, rond 12.50 uur omgekeerd. Hierna nam het bergen nog geruime tijd in beslag, onder meer omdat er nog water uit het bootje gepompt moest worden. Rond 13.20 uur ging de KNRM retour station.

​Waardoor het bootje precies omsloeg, is niet bekend. Op de Oosterschelde stond vanmiddag windkracht vier tot vijf.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (19-8-2021 om 21:36)
Als ik het goed zie is dit een open zeilboot van het type Randmeer. Dat is een leuke zeilboot voor binnenwateren zoals het Veerse Meer maar op de Oosterschelde bij windkracht 5 moet je toch echt met iets anders aankomen. Dit is een open boot met een hele grote open kuip. Wanneer die bij een windvlaag erg scheef gaat en water schept, dan staat er zo een paar honderd liter (en kilo) water in en dan komt de stabiliteit in gevaar.
Cookie-instellingen beheren