Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

Rijkswaterstaat sluit schuiven Oosterscheldekering

Toegevoegd: 31-01-2022, 10.40 uur
Rijkswaterstaat sluit schuiven Oosterscheldekering
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Rijkswaterstaat is gestart met het sluiten van de schuiven van de Oosterscheldekering. Dit vanwege storm Corrie die momenteel over ons land trekt.


Gisteren meldde Rijkswaterstaat al dat de schuiven vermoedelijk dicht zouden gaan maar vanochtend rond 10.25 uur is daar definitief het startsein voor gegeven. "Met één druk op de knop gaan alle 62 schuiven naar beneden", zo meldt Rijkswaterstaat. Tussen de 65 pijlers van de Oosterscheldekering hangen schuiven van elk ongeveer 42 meter lang en tussen de 6 en 12 meter hoog. De schuiven wegen tussen de 260 en 480 ton per stuk.

Dat de schuiven van de Oosterscheldekering dichtgaan, is niet heel uitzonderlijk. Volgens Rijkswaterstaat gebeurt dat gemiddeld één keer per jaar. Het bouwwerk zelf is overigens ontworpen om een hoogwatersituatie te weerstaan die statistisch 1 keer in de 4.000 jaar voorkomt. 

Op dit moment geldt vanwege de storm overigens code geel. Nog tot 18.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren