Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Sirenes worden ondanks oorlog Oekraïne toch getest

Toegevoegd: 03-03-2022, 10.21 uur
Sirenes worden ondanks oorlog Oekraïne toch getest
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De Rijksoverheid laat weten dat de maandelijkse testen van de sirenes op 7 maart gewoon doorgaat. Vanwege de oorlog in Oekraïne zou er mogelijk onrust kunnen ontstaan door het afgaan van de sirenes. Daarom kondigt de overheid de maandelijkse test van de sirenes deze keer extra aan.


De sirenes worden op iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Wanneer de sirenes langer en meerdere malen achter elkaar loeien, is er sprake van echt alarm.

Mensen moeten dan direct naar binnen, de deuren en ramen sluiten en elektronische ventilatie uitzetten. Via radio of tv van regionale calamiteitenzenders wordt dan meer informatie gegeven. Omdat er door de oorlog in Oekraïne mogelijk onrust zou kunnen ontstaan, kondigt de Rijksoverheid de testen deze keer extra aan.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (3-3-2022 om 18:29)
@Kees, Omdat die landen iets verder van ons vandaan liggen, fysiek en emotioneel dan Ukraine! Daarnaast zullen wij ook de risico's en agressie gaan ervaren die Putin de oorlogsmisdadiger nog voor ogen heeft. @Koos P, Nog niet, ik hoop het ook niet, ik hoop dat Putin snel een kopje kleiner wordt gemaakt, dat de NAVO en EU en andere bondgenoten snel actie ondernemen en niet meer afwachten. Dan is het maar oorlog, maar die freak moet heel snel uitgeschakeld worden.
Koos P. (3-3-2022 om 12:30)
Wat een drama bericht...het is hier geen oorlog hoor!
Kees (3-3-2022 om 10:58)
Heel fijn dat het doorgaat maar waarom gebeurd dat niet als er oorlog is in andere landen zoals syrie / palestine en afghanistan ?
Cookie-instellingen beheren