Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 19 km

Twee zoekacties naar watersporters Brouwersdam

Toegevoegd: 19-03-2022, 17.59 uur
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - Rondom de Brouwersdam tussen Scharendijke en Ouddorp hebben zaterdag aan het eind van de middag twee zoekacties plaatsgevonden naar mogelijk in problemen geraakte watersporters. Uiteindelijk bleek er niemand in nood te zijn.


De eerste melding kwam rond 16.30 uur binnen en ging over een kitesurfer die vermist zou zijn aan de binnenzijde van de Brouwersdam. Voor deze zoekactie werd onder meer KNRM-reddingboot Griend opgeroepen. Rond 16.45 uur kwam het bericht dat de man in goede gezondheid op de kant was aangetroffen.

Een tweede zoekactie werd opgestart omdat aan de buitenzijde van de Brouwersdam achtergebleven kite-materiaal was aangetroffen. De KNRM-reddingboten Baron van Lynden (Ouddorp), Antoinette (Stellendam) en Koopmansdank (Neeltje Jans) mee. De Kustwacht leverde ook een Search And Rescue-helikopter. De reddingsbrigade was op het water mer onder meer een waterscooter.

Vanaf de wal werd gezocht door de bemanning van het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van de KNRM Ouddorp en vanuit een jeep van de reddingsbrigade. De tweede zoekactie werd rond 17.30 uur beëindigd toen bleek dat de eigenaar in goede gezondheid verkeerde.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram (21-3-2022 om 01:58)
Valt mij op dat er vaak meldingen zijn die niet nodig zijn. Iedereen is in rep en roer, en uiteindelijk lijkt het slachtoffer gewoon lekker thuis of in de kroeg te zitten. Zou er niet gewoon een meldingsplicht moeten zijn van deelname aan de een of andere wedstrijd, deelname aan, of het uitvoeren van een persoonlijke toer in het kader van "sport" die men uitvoert. Uiteindelijk ben je niet zomaar vermist of verdwenen uit het radarscherm van alle bewakers die er voor jouw hobby worden ingezet!
Cookie-instellingen beheren