Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Vlaketunnel tot 17.00 uur dicht vanwege ongeluk

Toegevoegd: 25-03-2022, 16.24 uur - Update: 26-04-2022, 19.57 uur
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - De Vlaketunnel (A58) is richting Bergen op Zoom naar verwachting nog tot 17.00 uur dicht vanwege een aanrijding. Dat meldt Rijkswaterstaat.


Het ongeval gebeurde rond 15.30 uur net buiten de tunnelbuis aan oostelijke zijde. Na de melding werd onder meer de ambulancedienst gewaarschuwd. Zeker één persoon is gewond geraakt. Er was ook sprake van materiële schade. Zeker vier voertuigen moesten worden getakeld door bergers van De Moor.

Vanwege het ongeluk is de tunnel momenteel helemaal dicht in de richting van Bergen op Zoom. Verkeer wordt vanaf Kapelle omgeleid via de omleidingsroute U15. De verkeersdienst van de ANWB meldt inmiddels een file van zo'n 7 kilometer tussen knooppunt De Poel bij Goes en de afslag Yerseke. Rijkswaterstaat laat weten te verwachten dat de tunnel rond 17.00 uur weer open kan.


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Grote Smurf (26-3-2022 om 00:32)
@Jumbo, je hebt zeker gelijk dat er veel mensen daar met nachtblindheid zomaar op de rem gaan voor het ingaan van de tunnel. Ik heb zelf het resultaat van het ongeluk gezien. Een Volvo station stond vlak na de uitgang van de tunnel met een motorkant die behoorlijk in de prak zat. Daarnaast zag ik een zware combinatie staan op de vluchtstrook met gewichten bedoeld voor kranen. Deze is later ook getakeld. Als ik dan als vrachtwagenchauffeur een gokje mag wagen is dat deze combinatie motor/rem problemen had en door het hoge gewicht moeite had om de vaart erin te houden. De Volvo is hierna met een behoorlijk snelheidsverschil op geklapt. Dat zou dan wel een domme actie zijn geweest van de vrachtwagenchauffeur omdat er gewoon een vluchtstrook is
Jumbo (25-3-2022 om 18:39)
Je ziet daar volop Duitse automobilisten in de remmen gaan als ze die tunnel , dat maakt onveilige situaties voor de overige weggebruikers
Cookie-instellingen beheren