Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie: Man zonder inkomen kocht huis deels contant

Toegevoegd: 01-04-2022, 20.20 uur
In de woning werden diverse soorten hard- en softdrugs aangetroffen.
In de woning werden diverse soorten hard- en softdrugs aangetroffen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Eugène Harthoorn

SLUIS - De politie heeft onlangs een inwoner van de gemeente Sluis aangehouden die zijn woning op verdachte wijze had gefinancierd. Bij inbeslagname van de woning werd onder andere drugs aangetroffen. In de zaak hebben nog twee aanhoudingen plaatsgevonden, zo heeft de politie vandaag bekendgemaakt.


Via de collega's van het basisteam Zeeuws-Vlaanderen kreeg de districtsrecherche van de politie begin 2021 signalen over een inwoner van de gemeente Sluis die zich mogelijk zou bezighouden met het plegen van strafbare feiten. Deze feiten werden verder onderzocht door de financiële recherche.

De politie vertelt: "Het bleek dat deze inwoner op dat moment geen duidelijke bron van (legale) inkomsten had, maar wel een woning had gekocht. Er werd verder onderzoek gedaan naar de aankoop van de woning en hoe dit gefinancierd was. Hieruit bleek dat de aankoop van de woning (deels) gefinancierd was met contant geld.

In de loop van het onderzoek werden onder andere de ex-werkgever van de verdachte en de vorige eigenaar/verkoper (tevens makelaar) van de woning aangehouden en verhoord. Inmiddels lag er al beslag op de woning. Onlangs is ook de eigenaar/koper van de woning aangehouden. Rechercheurs doorzochten vervolgens samen met collega's van het basisteam de woning van de verdachte. Hierbij werden onder andere diverse soorten hard- en softdrugs aangetroffen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JTG (2-4-2022 om 14:41)
@Notaris heb zijn of haar deel verdiend en word niet vervolgd
bram (2-4-2022 om 05:23)
Zo.... dat ziet er rot uit, zal het zeker ook zijn. Nu nog uitzoeken, een hele opgave Snap (begrijp) niet dat sommige mensen dit soort constructies aan gaan. Laat de waarheid maar boven komen. Dat zal een lesje voor iedereen zijn.
Mar (1-4-2022 om 23:18)
@Peter, notarissen lijken wel onschendbaar op een if andere manier
peter (1-4-2022 om 21:23)
Vraag : en hoe zit het dan met de notaris ???
Cookie-instellingen beheren