Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bijtende Bende-bus komt naar Zierikzee

Toegevoegd: 13-04-2022, 11.42 uur
De Bijtende Bende heeft als doel alerter te maken voor drugscriminaliteit.
De Bijtende Bende heeft als doel alerter te maken voor drugscriminaliteit.
© Foto: Roland de Jong
Door: Eugène Harthoorn

ZIERIKZEE - Donderdag 14 april staat de bus van de ‘Bijtende Bende’ op het Kraanplein in Zierikzee. Aan de rand van de weekmarkt kunnen inwoners ervaren wat de effecten van drugscriminaliteit voor een wijk of buurt zijn. Het doel is om door herkenning van signalen van drugs een veiligere omgeving te creëren.  


“Drugscriminelen zijn afhankelijk van allerlei legale voorzieningen en sectoren in de bovenwereld. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan een elektricien die de elektriciteit voor een hennepkwekerij aanlegt of een scheikundige die de chemische processen rondom XTC weet", zo legt de gemeente Schouwen-Duiveland uit.

Bij de Bijtende Bende leer je de signalen van drugscriminaliteit te herkennen. Dit doe je door te zoeken naar signalen van drugscriminaliteit. De Bijtende bende staat tussen 10.00 uur en 16.00 uur in Zierikzee en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Schouwen-Duiveland, de Provincie Zeeland en de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren