Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dode bij frontale aanrijding N59 Nieuwerkerk

Toegevoegd: 28-04-2022, 17.29 uur - Update: 28-04-2022, 20.33 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWERKERK - Bij een verkeersongeval op de Rijksweg (N59) tussen Nieuwerkerk en Oosterland is vanmiddag één persoon om het leven gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de politie zojuist bevestigd.
 

Ter plekke kwamen een taxibusje en een personenauto frontaal met elkaar in botsing. Het ongeval gebeurde kort voor 16.00 uur. Vrijwel direct na de melding werd naast de ambulancedienst ook de politie en de brandweer opgeroepen. Enkele minuten later werd ook een traumateam opgeroepen. De helikopter landde in de buurt van de incidentlocatie.
 
Eén persoon raakte gewond en moest worden gereanimeerd. Dit alschtoffer overleed ter plekke aan de verwondingen, zo meldt de politie. De andere betrokkene kon zelfstandig uit de auto komen en is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Rijkswaterstaat meldt dat de N59 is afgesloten tussen het kruispunt Polderweg-Middenweg in Nieuwerkerk en de kruising met de Molenweg bij Oosterland. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het noodlottige ongeval. Hoe lang de afsluiting nog gaat duren, is niet bekend.


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bekende (29-4-2022 om 18:17)
Beste lezer, helaas is bestuurder omgekomen net voor of tijdens ongeval door onwel wording. Sterkte aan familie en bekenden. Ook de hulpverleners sterkte. Niet ieder ongeval wordt veroorzaakt door onoplettendheid of asociaal gedrag. Bezint eer ge een zinnig stuk begint te schrijven. En leef mee met de gene die achterblijven.
Arthur (29-4-2022 om 12:53)
1 auto reed duidelijk op de verkeerde weghelft en dat is niet het taxibusje.
mar (29-4-2022 om 11:34)
Sterkte voor betrokkenen en familie van slachtoffer en de hulverleners
timsalabim (29-4-2022 om 11:16)
Wat een reacties weer, zo te zien was "beter lezen" erbij, wellicht is het een goed idee om jezelf nuttig te maken en de autoriteiten te helpen met een getuigenverklaring ipv hier een beetje betweterige reacties neer te plempen die niks toevoegen maar enkel de slachtoffers schofferen. Valt nog mee dat het slachtoffer nog niet beschuldigd is.
@Dodemansweg (29-4-2022 om 10:19)
Dus vind het veiliger met beton palen En zelf rijdende auto,s ???
Emergo (29-4-2022 om 10:03)
Beter lezen Veel te trage auto's bestaan niet en zijn nooit veroorzaker, hooguit erg lastig.
Cookie-instellingen beheren