Weerbericht:
Bewolkt en vooral vannacht en vanochtend regen. Zacht
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand in binnenstad Goes op tijd ontdekt

Toegevoegd: 05-12-2001, 23.59 uur
Door: Brandweer Goes

GOES - Woensdagavond even na 21.00 uur ontdekten buurtbewoners een brand in een pand aan de St. Jacobstraat middenin de oude binnenstad van Goes.

De bevelvoerder van de TS 47-49 kreeg al bij het uitrukken te horen dat de brand zich vermoedelijk al aardig ontwikkeld had. Ter plaatse aangekomen was achter het raam op de bovenverdieping van het pand volop vuur zichtbaar. Ook had de rook zich al aardig verspreid.

De garagedeur op de begane grond werd met kracht geforceerd waarna de bemanning van de TS 47-49 haar zoektocht door het pand begon. Op de tweede verdieping aangekomen kon met twee stralen hoge druk het vuur snel geblust worden. Daarbij ontstond forse rookontwikkeling.

Bovendien werd in de ruimte waar de brand woedde een hennepkwekerij aangetroffen. De autoladder was, na veel gemanouvreer in de smalle St Jacobstraat uiteindelijk ook ter plaatse gekomen. Deze werd ingezet om van bovenaf een beeld van de situatie te krijgen.

Het was een geluk dat de brand in een redelijk vroegtijdig stadium is ontdekt. Als de brand 's-nachts was ontstaan en later was ontdekt, dan hadden de gevolgen in dit deel van de binnenstad catastrofaal kunnen zijn, zeker in combinatie met de stormachtige wind op deze sinterklaasavond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren