Weerbericht:
Perioden met zon, later op de dag in het midden en zuiden buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Ambulance krijgt onderweg ongeval

Toegevoegd: 17-01-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
VLISSINGEN - Op de kruising Nieuwe Vlissingseweg/afslag bedrijventerrein Vrijburg tussen Vlissingen en Middelburg zijn dinsdagmiddag om half twee een ambulance en een personenauto op elkaar gebotst. Niemand raakte gewond. De schade loopt in de tienduizenden guldens.

Een 67-jarige automobilist uit Katwijk reed over de Nieuwe Vlissingseweg, richting Middelburg. Bij groen licht wilde hij linksaf Vrijburg inslaan. Juist op dat moment kwam uit de richting Middelburg een ambulance met sirene en zwaailichten op weg naar een reanimatie. De ziekenauto, bestuurd door een 36-jarige Middelburger, reed bij rood licht de kruising op, waarna een botsing volgde.

Volgens F. van Akkeren van de ambulancedienst heeft de persoon die gereanimeerd moest worden niets gemerkt van het ongeval, omdat bij reanimatie altijd twee ambulances op pad gaan. De schade aan de ziekenauto schatte Van Akkeren dinsdag op twintigduizend gulden. De ambulancedienst is de auto ongeveer twee weken kwijt. Volgens Van Akkeren heeft dat geen gevolgen voor de paraatheid, omdat de dienst nog een wagen achter de hand heeft.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren