Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Belgisch echtpaar werd beroofd door Franstalig trio

Toegevoegd: 19-06-2022, 12.18 uur
De Porsche van de slachtoffers werd getakeld voor onderzoek.
De Porsche van de slachtoffers werd getakeld voor onderzoek.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

WILHELMINADORP - Bij de beroving gisteravond bij Wilhelminadorp waren in totaal zeker drie daders betrokken. Eén van hen liet de slachtoffers stoppen met hun Porsche waarna onder bedreiging goederen werden buitgemaakt. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Een Belgisch echtpaar reed tussen 23.30 en 23.45 uur over de Katseveerweg in de richting van de Deltaweg (N256) toen zij tot stoppen werden gedwongen door een man op een stepje. De man droeg een geel fluorescerend jack of hesje. Toen het echtpaar hun auto stil had gezet, kwamen er nog twee mannen tevoorschijn. De drie bedreigden het echtpaar met (mogelijk) een vuurwapen.

De slachtoffers werden beroofd van geld, sieraden en persoonlijke spullen en vervolgens gingen de drie daders er in onbekende richting vandoor. De politie werd gewaarschuwd en die startte een onderzoek. Hierbij werden verschillende voorbijgangers gecontroleerd. Ook deden agenten sporenonderzoek op de plaats delict. De Porsche van het echtpaar werd voor onderzoek weggesleept door een takelbedrijf. Van de twee slachtoffers werd een aangifte opgenomen.

Van de mannen die zich bij de man in de fluorescerende kleding voegden, is geen signalement bekend behalve dan dat ze donkere kleding aan hadden. De drie mannen spraken Frans met elkaar. Tot nu toe zijn de mannen nog niet achterhaald. De politie is daarop zoek naar mensen die dashcambeelden hebben gemaakt op de Deltaweg tussen Kats en Goes.

“Het gaat om het stuk Deltaweg vanaf de kruising met de ‘s-Heer Hendrikskinderendijk in Goes tot aan de Zandkreeksluizen bij Kats en het maakt niet uit in welke rijrichting u reed op dat moment. Reed u daar zaterdagavond tussen 19.10 en 19.30 uur en/of van 23.20 tot 23.50 uur? Dan wordt u vriendelijk verzocht contact te leggen met de politie via 0900-8844”, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (20-6-2022 om 14:41)
Ik vraag me af wat er van komt als van de schrik je voet van de pedalen schiet en je hard weg rijd .....
Pietje (20-6-2022 om 13:50)
Nou Hebky, gezien je taalgebruik weet je ook niet veel van normen en waarden! (* vuile bek )
John (20-6-2022 om 07:09)
Ripdeal ??
Maarten Horst (19-6-2022 om 19:44)
En de Minister heet deze lieden uit de voorsteden welkom.
Henky (19-6-2022 om 19:27)
De normen en waarden zijn er niet meer en niet alleen in Zeeland, maar er is wel één verschil één Zeeuw kan je niet altijd op/of hem/haar gedrag aanspreken dan hebben ze ook een vuile bek ,dus ja Zeeland is ook niet schoon meer de criminaliteit gaat hier ook straks de overhand krijgen ,en dat hebben we aan ons eigen te danken in sommige gevallen wat we niet willen zien of horen maar het is toch zo.
Thijs (19-6-2022 om 17:49)
'Franstalig' zodat mensen denken dat het 'Fransen' zijn... De meesten weten wel beter! @jos Aan 'hardrijders' wordt al veel te veel tijd verspilt. Daarom kunnen criminelen ook lekker hun gang gaan omdat de prioriteiten verkeerd liggen. Beter heel veel boetes voor 1km/h te snel, wat echt geen gevaar brengt, maar wel lekker de kas spekt, dan 1 crimineel oppakken wat geld kost ipv oplevert
Cookie-instellingen beheren