Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 109 km

Grote brand op zonnepark Sas van Gent

Toegevoegd: 19-07-2022, 15.33 uur - Update: 19-07-2022, 17.35 uur
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - Bij de Spiegellaan in Sas van Gent, vlakbij de grens met België, is vanmiddag brand uitgebroken in het grasveld onder een zonnepark. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand.

De eerste melding van de brand kwam rond 14.45 uur binnen. Hierop werd de brandweer van Sas van Gent opgeroepen. Later volgden nog alarmeringen voor wagens uit Terneuzen en Westdorpe. Ook werden ondersteunende ploegen opgeroepen. Rond 15.30 uur is opgeschaald naar zeer grote brand. Hierdoor is een extra blusvoertuig opgeroepen vanuit Sluiskil.

Brandweereenheden waren al snel druk bezig met het bestrijden van de brand, zowel op het zonnepark zelf als aan de randen van het park aan de zijde van het spoor. Ook nu is het blussen nog in volle gang. De brand woedt in het gras onder de zonnepalen. De zonnepanelen staan niet in brand. Vanwege het warme weer zijn enkele blusploegen inmiddels afgelost.
 
Het treinverkeer langs het zonnepark is vanwege de brand tijdelijk stilgelegd. Rond 16.50 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Er wordt nog wel volop nageblust. Volgend de Veiligheidsregio zullen de werkzaamheden nog tot ongeveer 18.30 uur in beslag nemen. Het treinverkeer blijft gedurende die periode gestremd.

Het zonnepark Sas van Gent-Zuid is volgens eigenaar Shell ongeveer 24 hectare groot. Sinds november wekken in totaal 55.000 zonnepanelen hier stroom op.

Meer volgt.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren