Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
111 files van totaal 431 km

Mannen aangehouden voor winkeldiefstallen Renesse

Toegevoegd: 25-08-2022, 11.56 uur
Mannen aangehouden voor winkeldiefstallen Renesse
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RENESSE - Dankzij een alerte winkelier heeft de politie woensdag aan het einde van de middag in Renesse drie mannen aangehouden voor winkeldiefstal. Vermoedelijk hebben ze bij zeker drie zaken spullen gestolen.


Een medewerker van een kledingzaak had het idee dat de verdachten mogelijk kleding bij hem hadden gestolen en belde de politie. Agenten gingen vervolgens aan de hand van een signalement op pad en troffen de drie aan in de Jan van Renesseweg. Hier werden ze staande gehouden en onderworpen aan een controle.

De drie bleken sigaretten, parfum, een fles drank, schoenen en kledingstukken bij zich te hebben. De goederen zaten in tassen die geprepareerd waren zodat het alarm bij de winkels niet zou af gaan. Alle spullen en de tassen zijn in beslag genomen. De drie mannen zitten vast. Het gaat om een 20-jarige man uit de gemeente Bernheze, een 23-jarige man uit de gemeente Westerwolde en een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Drie winkeliers hebben aangifte gedaan van diefstal.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dirk (25-8-2022 om 17:22)
Jammer dat bij dit soort incidenten de voornamen niet voluit getoond mogen worden. Zo blijft de goede burger in het duister tasten waar deze criminelen eigenlijk vandaan komen. Maar al goed, dat zij zijn opgepakt. Hulde aan de oplettendheid van de melders en hermandad voor het snelle ingrijpen.
Anneke (25-8-2022 om 16:06)
Goed werk van zowel de winkelier als de politie!!
Johan (25-8-2022 om 13:21)
Ik wist niet dat de politie zomaar in je spullen of in je tassen mag kijken. Neem in ieder geval bij elke aankoop in een winkel het kassabonnetje mee, dan kun je in ieder geval aannemelijk maken (maar niet bewijzen!) dat je de nieuwe spulletjes die je bij je hebt eerlijk gekocht hebt.
bert kaiser (25-8-2022 om 12:37)
goed opgelet die ondernemer
Cookie-instellingen beheren