Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Gestolen bestelbus teruggevonden na politieactie

Toegevoegd: 26-09-2022, 12.10 uur
Gestolen bestelbus teruggevonden na politieactie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN - Dankzij een snelle politieactie is een bestelbus die maandagochtend in Vlissingen werd gestolen dezelfde ochtend alweer teruggevonden. Bij de actie is één verdachte aangehouden.


De diefstal gebeurde toen de rechtmatige chauffeur van een bedrijfsauto zijn voertuig aan de Hellebardierstraat in Vlissingen parkeerde. Hij ging een paar minuten naar binnen bij het bedrijf waar hij werkzaam is en liet de sleutels van de bestelbus in het contact zitten. Toen hij een ogenblik later de auto wilde meenemen was deze nergens meer te bekennen.

De gedupeerde werknemer belde meteen de politie om de bijzonderheden van de auto door te geven. De meldkamer gaf meteen het kenteken van de bedrijfsbus door aan alle beschikbare politiemensen. Verschillende agenten namen daarop een post in langs de snelweg. Agenten die bij de afslag Goes-Zuid stonden hadden al snel beet.

Zij zagen de auto langsrijden rond 08.15 uur. Ze zetten daarop de achtervolging in en gaven de bestuurder een stopteken. Die voldeed daaraan en zette de auto aan de kant van de weg. De man, een 45-jarige inwoner van Dordrecht, is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar wordt vandaag een verklaring van hem opgenomen. De auto is door de politie in beslag genomen en wordt teruggegeven aan het bedrijf dat eigenaar is. Het bedrijf heeft aangifte gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (27-9-2022 om 10:21)
Moet ie er toch wel voor rond gelopen hebben, want dat merk je alleen als je er op staat te kijken.
nn (26-9-2022 om 19:03)
In deze tijd moet je alles op slot doen ,ook al ben je maar een minuut weg gelukkig is de bus gauw gevonden
Anneke (26-9-2022 om 16:49)
Helaas, wat vroeger normaal was, even naar binnen en je sleutel in je auto laten, kan niet meer. Nederland is Nederland niet meer!
Erik (26-9-2022 om 12:59)
Dan heeft de chauffeur c.q. bedrijf mazzel. Als de bus niet terug gevonden was, behoorlijk financiële schade. Hoewel diefstal niet goed te praten valt, had de chauffeur de bus af meten sluiten, ook was hij maar een paar minuten " weg "
Jaap (26-9-2022 om 12:48)
Alweer een rat van buiten de provincie.
Johan (26-9-2022 om 12:22)
Dat je van andermans spullen moet afblijven is een duidelijke regel maar je auto ergens neerzetten met de sleutel nog in het contact vind ik ook iet zo snugger...
Cookie-instellingen beheren