Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
56 files van totaal 205 km

Week tegen ondermijning in Schouwen-Duiveland

Toegevoegd: 03-10-2022, 13.36 uur
Week tegen ondermijning in Schouwen-Duiveland
© Foto: Meld Misdaad Anoniem
Door: Eugène Harthoorn

ZIERIKZEE – Volgende week organiseert de gemeente Schouwen-Duiveland de Week tegen Ondermijning. Er zullen in deze week diverse activiteiten rondom het thema ondermijning worden gehouden.  


Op 10 oktober zal Toon Walravens een lezing geven over zijn jeugd. In zijn jongere jaren werd hij geconfronteerd met armoede. Hierna belandde hij in de criminaliteit. Twee dagen later is er speciaal voor ondernemers een avond over cybercrime in het Watersnoodmuseum. 

Het woord ondermijning geeft veel onduidelijkheid over wat het betekent omdat het zo een breed begrip is.. Een veel gehanteerde omschrijving van ondermijning is de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. De onderwereld maakt dan voor haar illegale activiteiten gebruik van de structuren en diensten van de bovenwereld. Voorbeelden zijn onder andere illegale hennepteelt, drugshandel, geld witwassen, mensenhandel en arbeidsuitbuiting. 

De afgelopen jaren is het thema ondermijning steeds meer onder de aandacht gekomen. Vanuit politie en openbaar bestuur staat het onderwerp inmiddels stevig op de politieke agenda. Vanuit de rijksoverheid is ondermijnende criminaliteit is topprioriteit. Burgemeester Jack van der Hoek zegt het volgende over ondermijning:Ondermijning is een constant risico voor de leefbaarheid en veiligheid op ons eiland. Daarom werken we in de aanpak tegen ondermijning nauw samen met andere partners zoals de omgevingsdienst en belastingdienst. Oplettende inwoners en ondernemers mogen in die samenwerking niet ontbreken. Zij kunnen door oplettendheid, gevolgd door een melding aan politie of gemeente, een belangrijke ondersteuning bieden in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Deze actieweek is erop gericht zowel de bewustwording van ondermijning als de meldingsbereidheid te vergroten.”

Aanmelden voor de lezingen kan via de website van de gemeente Schouwen - Duiveland.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (4-10-2022 om 09:07)
1 week per jaar tegen de ondermijning en helaas 51 weken vóór de ondermijning per jaar.
Cookie-instellingen beheren