Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongeren krijgen gebiedsontzegging Vlissingen

Toegevoegd: 19-10-2022, 13.31 uur
Jongeren krijgen gebiedsontzegging Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In totaal 14 jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 15 tot 23 jaar krijgen een gebiedsontzegging voor het centrum en het horeca-concentratiegebied in Vlissingen. De Vlissingse burgemeester Van den Tillaar heeft hiertoe besloten naar aanleiding van eerdere incidenten.


Aan de hand van meldingen, incidenten en politieoptreden heeft de politie een aantal jongeren in beeld gekregen die zich met regelmaat misdraagt en strafbare feiten pleegt in de genoemde gebieden. In overleg met politie en justitie heeft burgemeester Van den Tillaar besloten om alle beschikbare instrumenten in te zetten en hard op te treden tegen criminele activiteiten en/of overlast van groepen en personen.

“Om de verdere overlast in het gebied tegen te gaan wordt naast het strafrecht ook gebuikt gemaakt van alle mogelijke bestuursrechtelijke instrumenten. Om deze reden krijgen 14 personen een gebiedsontzegging van 12 weken voor het centrum en het horeca-concentratiegebied. Met de politie is afgesproken hier streng op te handhaven”, zo legt de gemeente Vlissingen uit.

De personen die een gebiedsverbod krijgen, worden ook bij het Zorg- en Veiligheidshuis Zeeland aangemeld voor een zogeheten Persoons Gerichte Aanpak. “Daar bekijken hulp- en veiligheidspartners welke maatregelen en inzet nodig zijn om de jongeren weer op het juiste spoor te krijgen”, aldus de gemeente.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Grote Smurf (19-10-2022 om 21:49)
@zeeuw en bram, ja veel simpele zeeuwen denken zoals jullie. Maar deze jongens hebben juist die harde opvoeding gehad. Maak je kinderen maar hard zodat ze tegen een stootje kunnen en dan denken ze dat ze zich wel zullen gedragen. Iets uit de echte visserstijd. Die aanpak zorgt voor empathieloze idioten die geen zier om anderen geven maar meer bezig zijn zichzelf staande te houden. Het gevoelsleven in die mensen die zo'n opvoeding hebben gehad is ook ver te zoeken want die is er door paps wel uitgeslagen. En dat zie je ook wel terug in de samenleving hier. Kijk bijvoorbeeld eens naar Arnemuiden, zondag gaat de jeugd braaf naar de kerk om vervolgens rotzooi te trappen etc.Ik heb een rustige liefdevolle opvoeding gehad en zit op de vrachtwagen
Mijn mening (19-10-2022 om 20:25)
Persoon gerichte aanpak???? Laat me niet lachen. Dit soort moet je met harde hand aanpakken in plaats van dit softe gedoe. De aanpak begint met een politie aan huis op klaarlichte dag. Dan kunnen de voeders ook aan de slag met hun lieve kindjes. De ellende zal waarschijnlijk buiten het gebied doorgaan.
bram goeree (19-10-2022 om 19:43)
De personen die een gebiedsverbod krijgen, worden ook bij het Zorg- en Veiligheidshuis Zeeland aangemeld voor een zogeheten Persoons Gerichte Aanpak. “Daar bekijken hulp- en veiligheidspartners welke maatregelen en inzet nodig zijn om de jongeren weer op het juiste spoor te krijgen”, aldus de gemeente.dat is niet zo moeilijk hoor .een harde aanpak en een goed gesprek met hun ''opvoeders'' .dat softe gedoe heeft al lang bewezen dat dit NIET werkt .
zeeuw (19-10-2022 om 19:30)
ze moeten ze veel harder aanpakken de honkbal knuppel er over .waar zijn ouders ze zijn gewoon verziekt
Losers (19-10-2022 om 16:58)
Haha opgeruimd staat netjes, ga maar lekker ergens anders hangen. Losers!!!!!!
Cookie-instellingen beheren