Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

13 Bestuurders onder invloed bij grote controle Goes

Toegevoegd: 23-11-2022, 16.04 uur
13 Bestuurders onder invloed bij grote controle Goes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Bij een verkeerscontrole na afloop van het evenement ‘Foute Feestje XXL’ dit weekeinde in de Zeelandhallen in Goes heeft de politie in totaal 13 personen betrapt op het (vermoedelijk) rijden onder invloed. Er werden ook verschillende bekeuringen uitgedeeld voor andere overtredingen.


Al het verkeer dat na het evenement het terrein van de Zeelandhallen verliet, werd door de politie gecontroleerd. Ook voertuigen die vanaf de snelweg kwamen werden aan een controle onderworpen. Volgens de politie ging het in totaal om honderden voertuigen. Ondanks de inzet van ruim 60 politiestudenten en hun praktijkbegeleiders moesten bestuurders soms enige tijd wachten voordat ze verder konden rijden.

Tijdens de alcoholcontrole werden negen bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Van één van de bestuurders werd het rijbewijs ter plekke ingevorderd. Vier bestuurders worden verdacht van het rijden onder invloed van verdovende middelen, al dan niet in combinatie met alcohol. Bij deze verdachten is bloed afgenomen door een GGD-arts. De bloedmonsters worden onderzocht in het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Als de uitslag uitwijst dat er daadwerkelijk drugs zijn gebruikt, krijgen de verdachten alsnog een proces-verbaal.

Agenten hielden twee bestuurders aan voor het bezit van harddrugs. De aangehouden verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. Na het afleggen van een verklaring werden de twee weer op vrije voeten gesteld. De aangetroffen drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. Verder is er een aantal bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het weigeren van een ademtest, het niet voldoen aan een stopteken en het ongeoorloofd rijden met blauwe kentekenplaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (23-11-2022 om 16:50)
prima actie .zou veel meer moeten gebeuren .ik heb hier en elders al vaak gezegd dat auto rijden onder invloed misdadig is en het een moordwapen kan zijn .hopen dat controles zoals deze afschrikwekkend zijn
John Lookman (23-11-2022 om 16:17)
Prima dat er gecontroleerd werd. Echter belachelijk dat alle wegen daarvoor werden afgesloten. Stond meer dan een half uur in de file.
Cookie-instellingen beheren