Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Gewonde bij incident op vrachtschip op Westerschelde bij Borssele

Toegevoegd: 09-12-2022, 11.38 uur - Update: 10-12-2022, 07.28 uur
De persoon werd in Vlissingen aan wal gebracht.
De persoon werd in Vlissingen aan wal gebracht.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

BORSSELE - Op een schip op de Westerschelde bij Borssele is vrijdagmorgen een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.


Het ongeval werd omstreeks 10.55 uur gemeld. Hierop werden de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) en Rijkswaterstaat ter plekke gestuurd. Volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie zou er een ongeval op het schip zijn gebeurd, maar wat er precies is voorgevallen, is niet bekend. Volgens de KNRM was het slachtoffer een zeeman.

Reddingsboot Zeemanshoop van het KNRM-station Breskens voer uit om hulp te verlenen. De persoon is na aankomst op een brancard gelegd en met behulp van de kraan van het schip veilig aan boord van reddingboot gehesen. De reddingbootbemanning heeft de gewonde vervolgens naar de Poseidonsteiger in de Vlissingense Buitenhaven gebracht. Hier is het slachtoffer overgedragen aan de ambulancedienst.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren