Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 12 km

90 AZC-bewoners voorlopig niet terug naar kamer

Toegevoegd: 17-12-2022, 12.32 uur
Een deel van de bewoners kan vandaag wel terug naar huis.
Een deel van de bewoners kan vandaag wel terug naar huis.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Ongeveer 90 bewoners van het asielzoekerscentrum in Middelburg waar vanochtend een grote brand uitbrak, kunnen voorlopig niet terug naar hun kamers. Nog eens 140 andere bewoners kunnen naar verwachting morgen weer terug. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

De bewoners die niet terug kunnen, hebben kamers op de derde en de vierde verdieping van het hoofdgebouw aan de Laurens Stommesweg. Alle circa 280 geëvacueerde bewoners worden opgevangen in de nabij gelegen sporthal De Sprong. Voor de groep van 90 personen kan hier volgens de Veiligheidsregio nog tot vanavond onderdak worden geboden. Voor komende nacht en de periode daarna wordt nu opvang gezocht.

De ongeveer 140 bewoners van de onderste woonlagen kunnen naar verwachting morgen terug. Op dit moment wordt ervoor gezorgd dat deze groep vannacht kan worden opgevangen. Het duurt volgens de Veiligheidsregio zeker 24 uur om hun woningen weer beschikbaar te maken. Het resterende deel van de 280 bewoners kan wel vandaag terug naar hun kamers. Het gaat om de ongeveer 70 bewoners van de zijvleugels / aanleunwoningen op het AZC-terrein. Deze personen kunnen vanmiddag terugkeren naar hun woningen, zo meldt de VRZ.

De brand in het complex werd rond 07.45 uur ontdekt. Al snel was het vuur uitslaand. Zeven personen zijn door de ambulancedienst behandeld, met name vanwege rookinhalatie. Drie personen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De anderen konden ter plekke worden behandeld. Bij de brandbestrijding is één brandweerman lichtgewond geraakt aan zijn hand. Hij is hiervoor in het ziekenhuis behandeld.

Tegenover de PZC vertelt een medebewoner overigens dat de brand zou zijn aangestoken tijdens een ruzie. De Veiligheidsregio laat echter weten dat de oorzaak van de brand nog niet bekend is en dat de politie en de brandweer hier onderzoek naar doen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (17-12-2022 om 13:15)
Je zou denken dat ze blij zijn dat ze uit hun onveilig land hebben kunnen vluchten en hier veilige opvang hebben gekregen. Waarom steek je dan de boel in de fik... trauma zeker?. Gaat weer een flinke bak geld kosten om dit op te knappen. Misschien moeten eens gewoon stoppen met haat, geweld, ego's en oorlog voeren. Heb je geen vluchtelingen meer en ook geen opvang meer nodig. Fijn voor iedereen, behalve voor dictators en de wapenindustrie :-)
Cookie-instellingen beheren