Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Code oranje voor hele land vanwege gladheid

Toegevoegd: 18-12-2022, 11.23 uur - Update: 18-12-2022, 11.26 uur
Code oranje voor hele land vanwege gladheid
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het KNMI had eerder al gewaarschuwd voor gladheid door ijzel maar bovenop die waarschuwing is nu code oranje afgegeven. De waarschuwing geldt voor het hele land.


Vanaf het einde van de middag trekt een neerslaggebied vanuit het zuidwesten het land binnen. De neerslag valt in onze provincie en trekt dan richting Groningen. "Aan de voorzijde van het neerslaggebied kan het verraderlijk glad worden door ijzel en/of neerslag op een bevroren ondergrond", zo waarschuwt het KNMI.

Eerder had het KNMI al code geel afgegeven, rond 11.20 uur is dat code oranje geworden. De gladheid kan volgens de meteorologen enkele uren aanhouden. De weerswaarschuwing geldt voor de periode tussen 17.00 en 21.00 uur.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren