Weerbericht:
Zwaar bewolkt en meest droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Traumahelikopter ingezet voor in Vlissingen onwel geworden persoon

Toegevoegd: 29-12-2022, 13.34 uur
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - Een persoon is donderdagmiddag met spoed per traumahelikopter naar Rotterdam gebracht nadat het slachtoffer onwel was geworden in een pand aan de Badhuisstraat in Vlissingen.


Volgens de politie was het slachtoffer op het moment van de onwelwording bij een huisarts. Toen het slachtoffer onwel werd, werden gelijk de politie en ambulance ter plaatse gestuurd. Omdat er meer medische zorg nodig was, werd ook het Mobiel Medisch Team vanuit Rotterdam opgeroepen.

Het slachtoffer is door het politie- en ambulancepersoneel uit het pand gehaald en onder politiebegeleiding naar een rendez-vousplaats bij Arnemuiden gebracht. Enkele minuten na het arriveren, landde ook de traumahelikopter. Na behandeling ter plaatse is het slachtoffer met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Albert (29-12-2022 om 23:21)
@Ton Dat gebeurt vaker hoor dat ze bij Arnemuiden een rendez-vous hebben. De Ambulance vanuit Walcheren kan dan alvast vertrekken omdat de traumahelikopter er nog niet is/zijn kan. Afhankelijk van de ernst van de situatie rijdt de arts daarna met de Ambulance mee of de patiënt wordt met de traumahelikopter mee genomen
T (29-12-2022 om 22:06)
Ton. Omdat het sneller is om naar elkaar toe te komen zodat je geen tijd verliest. Als je gaat wachten in Vlissingen op de heli . Ben je zo 40 min verder ( komt uit rotterdam) vliegt hij al en rij je die kant op win je al gauw 15 min. Win win situatie dus. En ja er zijn heel wat mensen nodig om iemand veilig in een helikopter te krijgen met alle apperatuur die op de patient aangesloten is. . Maar ik neem aan dat jij dat dagelijks doet om z'n opmerking te maken. De politie is er voor de veiligheid van omstanders die er altijd bij komen kijken alsof het circus geland is. Dus ookgeen overbodige luxe. En niet elke onwel wording is MMT dus helikopter waardig.
Thijs (29-12-2022 om 21:16)
@Ton Dat is heel simpel. Tijdswinst. Het is maar net afhankelijk van waar die heli vandaan moet komen. Elke minuut korter vliegen is winst. @JB Een ambulance begeleiden is een van de weinige dingen waar de politie zich nuttig mee kan maken. Maar zodra dat is gedaan, dan stoppen ze de handen weer in de zakken ipv dat ze op boevenjacht gaan. Als jouw vriendin onwel wordt (je weet toch wel wat onwel worden inhoud toch?), dan komt ook voor haar een heli als dat nodig is. Ambulance en brandweer komen wel als je ze nodig hebt. Daarom zijn zij de echte hulpverleners en de politie wetshandhaver
Ton (29-12-2022 om 18:46)
En waarom moet de helicopter naar Arnemuiden ? Er is in Vlissingen echt wel een plaats deze kan landen, een sportveld bijvoorbeeld.
JB (29-12-2022 om 17:19)
Toe maar, 7 of 8 man om 1 patient in een heli te laden > en de agent staat toezicht te houden? Maar even serieus: als mijn vriendin onwel wordt (in het weekend) komt er niemand hoor, huisartsenpost zegt letterlijk veel paracetamol slikken en Maandag naar de huisarts.
Cookie-instellingen beheren