Weerbericht:
Zwaar bewolkt en meest droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Diverse bekeuringen uitgedeeld bij controles door Zeehavenpolitie

Toegevoegd: 17-01-2023, 22.20 uur
De politie bekeurde onder andere voor losliggende lading.
De politie bekeurde onder andere voor losliggende lading.
© Foto: Zeehavenpolitie
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN – De politieagenten van de Zeehavenpolitie van Zeeuws-Vlaanderen hebben dinsdag meerdere bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders. Een Poolse vrachtwagenbestuurder werd betrapt op het rijden met Ethanol door de bebouwde kom.


De agenten controleerden in de loop van de dag meerdere vrachtwagens, bestelbusjes en personenauto’s. Bij een controle van een vrachtwagen in Sas van Gent bleek dat de lading niet gezekerd was. De bestuurder heeft een bekeuring gekregen. Daarnaast werden diverse automobilisten bekeurd voor snelheidsovertredingen van rond de 30 km/uur. Daarnaast zijn er proces-verbalen opgesteld voor losliggende lading, het ontbreken van een losbreekreminrichting, een fietshelm dragen op een snorscooter, het niet hebben van de juiste vergunningen en het negeren van een gesloten verklaring.

De agenten zagen in de loop van de avond op de Stationsstraat in Sas van Gent een vrachtwagen rijden. De Stationsstraat is, volgens de agenten, een krappe straat. De vrachtwagen vervoerde 30 ton Ethanol, een extreem brandbare stof. Bij de staandehouding verklaarde de Poolse chauffeur dat dit volgens hem de beste route was. Zijn bestemming wees anders uit. Bij wet is vastgesteld dat met het vervoer van gevaarlijke stoffen het ten strengste verboden is door, in dit geval, de nauwe straten van Sas van Gent te rijden. Na verhoor, met behulp van een tolk, kon de chauffeur zijn weg vervolgen. Hij krijgt een proces-verbaal.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JFK (18-1-2023 om 14:38)
ik begrijp niet dat die ongeletterden ueberhaupt met gevaarlijke stoffen mogen rijden, in geval van calamiteiten zijn ze als eerste weg.
p (18-1-2023 om 13:32)
Als het dan zo gevaarlijk is/was, laat hem dan zo vlug als mogelijk de straat verlaten i.p.v hem ter plaatse staande te houden!!!
Cookie-instellingen beheren