Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

SAR-helikopter ingezet voor noodsituatie Oosterschelde bij Yerseke

Toegevoegd: 26-02-2023, 17.53 uur
Door: Reinoud Hiemstra

YERSEKE - Op de Oosterschelde bij Yerseke heeft zondagmiddag een noodsituatie plaatsgevonden. De SAR-helikopter (Search and Rescue) van de Nederlandse Kustwacht haalde enkele personen van boord.

Omstreeks 14.30 uur werd er melding gemaakt van een noodsituatie aan boord van een schip. Hiervoor werden meerdere hulpdiensten ingeschakeld. Aangezien de brandweer niet kon uitvaren door de lage waterstand werd de SAR-helikopter van de Nederlandse Kustwacht ingezet om personen van boord te halen. 

Rond 16.00 uur landde de SAR-helikopter bij het ADRZ in Goes. Hier stond de ambulancedienst de helikopter op te wachten. Ook de brandweer stond volgens procedure paraat. Alles ging voorspoedig en inzet van de brandweer was niet nodig. Wat er precies gebeurd is, is niet bekend. Een hulpverleningsvaartuig van de Mistral heeft het vaartuig geborgen.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A Cornelisse (26-2-2023 om 18:53)
Zondagmiddag is er een speedboot aan de grond gevaren vlakbij Yerseke op de droogvallende oester percelen. In dit gebied kun je met laagwater niet varen zeker als je er niet bekend bent. Toen het water weer terug kwam en de speedboot met de motor in de grond met de achterkant naar de golven lag kwam er een beetje water in de boot. De opvarende hebben toen de kustwacht gebeld en is met een helikopter naar het ziekenhuis in goes gebracht. De speedboot is met een speedbootje uit Yerseke (vanwege de geringe diepgang) naar een bergingsvaartuig gesleept en vervolgens naar Stavenisse gesleept.
Cookie-instellingen beheren