Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelbrand voormalig boorplatform Nieuwdorp

Toegevoegd: 13-03-2023, 17.55 uur - Update: 13-03-2023, 18.48 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - In Nieuwdorp is in havengebied Vlissingen-Oost brand uitgebroken op een boorplatform dat momenteel wordt ontmanteld. De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand.

De brand woedt op een voormalig offshore platform dat staat op een bedrijdsterrein aan de Spanjeweg. Na de eerste melding rond 17.20 uur werden een blusvoertuig en een ladderwagen opgeroepen. Een kwartier na de melding werd opgeschaald naar middelbrand en volgde een oproep voor een tweede blusvoertuig.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) woedde de brand op circa 20 meter hoogte. "Er was sprake van brandend afval en isolatiemateriaal. Voor het afblussen van de brand op deze hoogte werd de autoladder ingezet. Rond 18.45 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven."

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren