Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM Cadzand ingezet bij zoektocht naar kitesurfers

Toegevoegd: 13-03-2023, 20.54 uur - Update: 14-03-2023, 07.35 uur
KNRM Cadzand ingezet bij zoektocht naar kitesurfers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

CADZAND – De vrijwilligers van het KNRM-station in Cadzand zijn zondagmiddag enige tijd zoet geweest met een zoektocht naar kiters die in de problemen zouden zijn gekomen.


De vrijwilligers werden omstreeks 14.25 uur met spoed door de Kustwacht gealarmeerd. Er was een melding binnen gekomen vanuit België dat een tweetal kitesurfers ter hoogte van het Zwin in de problemen waren gekomen. De surfers zouden volgens de Belgen ver van het strand zijn en niet meer zelfstandig naar de kant kunnen komen.

Naast de KNRM werden ook de politie en de afdeling handhaving van de gemeente gealarmeerd. Met behulp van een Kusthulpverleningsvoertuig werd vanaf de kant ook een zoektocht gestart. Als snel werden twee kiters aangetroffen die aan het signalement voldeden. Zij gaven echter aan niet in de problemen te zijn. Hierop is besloten de zoektocht te staken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren