Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Gestolen auto crasht in Goes, helikopter ingezet

Toegevoegd: 17-03-2023, 08.47 uur
Door: Eugène Harthoorn

GOES - Tijdens een achtervolging is vannacht in Goes een gestolen auto gecrasht. De bestuurder ging er vervolgens te voet vandoor maar kon met behulp van een politiehelikopter en een diensthond alsnog worden aangehouden.


De Zeeuwse politie werd vannacht geattendeerd op de voertuigdiefstal en kreeg de vraag om naar de personenauto uit te kijken. Toen bleek dat de auto de provincie in was gekomen, zetten agenten de achtervolging in. Deze leidde uiteindelijk naar Goes. Op de oprit van Deltaweg (A256) ging het mis. De auto crashte namelijk ter hoogte van het verkeersoefenterrein van Dek.

De bestuurder van de gestolen wagen ging er te voet vandoor. Diverse politie-eenheden gingen vervolgens naar hem op zoek. “Diensthond Luuk had een spoor opgepikt en wist zeker dat er in een bosje iemand lag, maar we zagen niets. Daarom kwam de politiehelikopter ter plaatse”, zo vertelt de politie. Met behulp van de warmtebeeldcamera in de helikopter kon de verdachte al snel worden gelokaliseerd. Hierop kon de man alsnog worden aangehouden.

Volgens de politie lag de verdachte in een sloot en was hij onderkoeld gekraakt. Daarom is een ambulanceteam ter plekke gekomen om hem na te kijken. “Het bleek gelukkig mee te vallen waarop de verdachte met ons mee naar Torentijd kon”, zo laat de politie weten.


Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (17-3-2023 om 13:19)
@Johan "Schoenmaker blijf bij je leest", ooit van gehoord ?
VdVonck (17-3-2023 om 10:54)
@JanSlaaptekort: dat komt omdat deze 'onder de radar' vliegt. Via een andere site zijn ze wel te volgen. Hij bleef rondjes vliegen boven het genoemde punt. Werd er zelf ook tureluurs van haha!
JdB (17-3-2023 om 10:43)
Helaas is er vaak veel te weinig respect voor hulpdiensten. Maar 'diensthond' gaat wel heel ver :) Verder, goed gedaan! Afblijven van een andermans spullen blijkt voor sommigen best moeilijk.
Timsalabim (17-3-2023 om 10:14)
Dikke bimmer hoor, vele hier zullen het wel terecht vinden dattie gejat is; moet je maar niet in zo’n dikke patser bak rijden toch???
R (17-3-2023 om 09:38)
De auto was vast van iemand met invloed , zoveel politie op de been voor een gestolen auto? Als ik bel zeggen ze te druk doe maar aangifte of ga zelf maar zoeken...
Johan (17-3-2023 om 09:37)
De autodief is gepakt en de gestolen auto is terecht. Helaas krijgt de eigenaar zijn auto nu wel zwaar beschadigd weer terug. Zou het niet beter zijn om een gestolen auto onopvallend te volgen totdat deze ergens stil wordt gezet om dan pas de inzittenden in te rekenen? Dat kost wel meer tijd en het is minder spectaculair voor de politieagenten maar het voorkomt gevaarlijke situaties op de weg en het scheelt een hoop schade. Vooral fijn voor de rechtmatige eigenaar van de auto.
Cookie-instellingen beheren