Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

Persoon van plezierbootje gehaald op Kanaal door Walcheren

Toegevoegd: 17-03-2023, 14.55 uur
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - Op het Kanaal door Walcheren bij Middelburg werd vrijdagmiddag één persoon van een plezierbootje afgehaald. De man moest mee naar het ziekenhuis.


Omstreeks 13.30 uur werd er melding gemaakt van een mogelijke brand aan boord van een plezierjachtje. Dit bootje bevond zich op dat moment op het Kanaal door Walcheren ter hoogte van de Stromenweg. Hulpdiensten rukten onder meer met een ladderwagen en een tankautospuit uit. Ook de ambulancedienst kwam met spoed ter plaatse. Het treinverkeer werd stilgelegd ten behoeve van de hulpverlening. 

Met behulp van andere aanwezige pleziervaart konden de hulpdiensten het bootje bereiken. Zij hebben met inzet van een ladderwagen van de brandweer het slachtoffer van boord gehaald. Hij werd vervolgens door ambulancemedewerkers nagekeken en meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. De man was de enige opvarende van het vaartuig.

Wat er precies gebeurd is, is niet bekend. "Brandweereenheden hebben het vaartuig gecontroleerd en hun werkzaamheden afgerond", aldus de Veiligheidsregio Zeeland. Van brand zou geen sprake zijn geweest. 


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren