Weerbericht:
Zonnig, in het zuidoosten meer bewolking en kleine kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Meerdere overtredingen bij controles havengebied Terneuzen

Toegevoegd: 18-03-2023, 12.53 uur
Er werd onder andere een hondenteam ingezet.
Er werd onder andere een hondenteam ingezet.
© Foto: Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN – De zeehavenpolitie en de Douane hebben afgelopen week controles uitgevoerd bij bedrijven langs het kanaal van Gent naar Terneuzen. Er werden meerdere overtredingen waargenomen.


De controle werd gedaan om de zogenaamde ‘blinde vlekken’ in het havengebied in kaart te brengen, meldt de zeehavenpolitie. Het onderzoek werd samen met Landelijke Eenheid van de politie, de Omgevingsdienst, Arbeidsinspectie, Belastingdienst, Douane en een speurhondenteam uitgevoerd.

Bij het bezoek aan diverse bedrijven trof de Douane in totaal 5900 liter rode diesel aan. Hiervoor zal een naheffing en een boete worden opgelegd. Daarnaast stonden meerdere geschorste voertuigen op de openbare weg gestald. De Omgevingsdienst trof op diverse plaatsen bodemverontreiniging aan en deelde samen met de arbeidsinspectie waarschuwingen uit aan bedrijven waar gevaarlijke situaties waren vastgesteld. De arbeidsinspect legde diverse boeterapporten op door voor onder andere het niet hebben van een risico-inventarisatie en -evaluatie.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Douwe dabert (18-3-2023 om 23:35)
Heel goed. Ik verbaas me er al jaren over dat bepaalde (garage)bedrijven er zo'n rotzooi van maken en er al zolang mee wegkomen. Schrijf ze maar gelijk goed op en de vervuiling gelijk saneren op hun kosten. Andere nette bedrijven worden voor minder beboet.
Wow (18-3-2023 om 16:59)
Prachtig resultaat, goed gedaan allemaal lekker voor de staatskas;)
Cookie-instellingen beheren