Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kleine overtredingen bij integrale controle bedrijven in Terneuzen

Toegevoegd: 23-03-2023, 16.54 uur
Kleine overtredingen bij integrale controle bedrijven in Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN  - Bij een integrale controle vandaag werden verschillende kleine overtredingen vastgesteld. Aan de controle werkten toezichthouders van de gemeente,  de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD) en Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) samen met de politie.

 De controle vond plaats op het bedrijventerrein Handelspoort in Terneuzen Bij een aantal bedrijven werden kleine bouwkundige gebreken vastgesteld. Met de eigenaren zijn hierover afspraken gemaakt om aanpassingen uit te voeren. Een aantal ondernemers kan een brief verwachten van de RUD met betrekking tot opslag en afvoer van stoffen, type inrichting en wijziging van eigenaar. De VRZ constateerde dat de opslag van stoffen in combinatie met brandveiligheid en elektriciteitsvoorzieningen niet in orde waren, zo meldt de gemeente

De verschillende deelnemende partijen van de controle schrijven als dat nodig is, de eigenaren van de bedrijven aan om naleving van wet- en regelgeving af te dwingen. Dat kan door het opleggen van een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang. Hiermee verplicht de gemeente, RUD of VRZ de eigenaren om iets te doen of juist te laten. Geeft de eigenaar niet op tijd gevolg aan de last, dan moet de eigenaar een bedrag aan de gemeente betalen of voert de gemeente de last uit op kosten van de overtreder. De partijen hebben gecontroleerd op wet- en regelgeving op het gebied van bouwen, milieu en brandveiligheid. Ook op gemeentelijke regels, zoals bestemmingsplan en de Algemene Plaatselijke Verordening is gecontroleerd.

Het doel is om met diverse partners van de gemeente (RUD en VRZ) als één overheid naar buiten te treden en te controleren of bedrijven voldoen aan de wet- en regelgeving die voor hen gelden. Daarnaast is het doel om onveilige en onrechtmatige situaties en problemen op bedrijventerreinen te voorkomen. Tot slot wil de gemeente met haar partners een duidelijk signaal afgeven aan ondernemers en inwoners dat ze zich aan de regels moeten houden en dat we overtredingen niet toestaan.

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren