Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM vaart uit na oppikken radionoodsignaal

Toegevoegd: 25-03-2023, 22.42 uur
KNRM vaart uit na oppikken radionoodsignaal
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

PAAL - De KNRM en Rijkswaterstaat zijn vanmiddag uitgevaren nadat een radionoodsignaal was opgevangen vanaf de Westerschelde in de buurt van het Zeeuws-Vlaamse Paal. Uiteindelijk bleek sprake te zijn van loos alarm.

De hulpdiensten werden rond 15.20 uur gealarmeerd nadat een zogeheten EPIRB-noodradiobaken was geactiveerd. Het signaal bleek afkomstig uit het gebied rond het vaarwater Schaar van Valkenisse. De bemanning van de KNRM-reddingboot Jan van Engelenburg van het station Hansweert werd opgeroepen om met behulp van een radiorichtingzoeker uit te peilen waar het signaal precies vandaan kwam.

“Na enig speurwerk werd de veroorzaker in de jachthaven van Paal getraceerd en bleek het signaal afkomstig van een EPIRB die uit zichzelf, ten onrechte, was geactiveerd. Loos alarm dus”, zo meldt de KNRM. Volgens de reddingmaatschappij was de EPIRB al vele jaren over de datum en is het van groot belang systemen als deze goed te onderhouden.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren