Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Reanimatie duikster bij duiklocatie Bruinisse

Toegevoegd: 30-04-2023, 16.34 uur
Door: Eugène Harthoorn

BRUINISSE - Bij Bruinisse is zondagmiddag een vrouw gereanimeerd die tijdens of vlak na het duiken in de Oosterschelde onwel was geworden. De vrouw is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 14.15 uur werd gemeld dat iemand niet goed was geworden bij duiklocatie Zoetersbout aan de Zijpseweg. Naast de ambulancedienst en de politie werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Het Rotterdamse traumateam landde even voor 14.30 uur bij de incidentlocatie.

Volgens omstanders had de vrouw zo'n twintig minuten gedoken toen ze onwel werd. Het slachtoffer, vermoedelijk afkomstig uit België, is per traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis. De politie heeft het voertuig van de partner van de vrouw elders gestald.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wodan (1-5-2023 om 19:14)
Sterkte voor alle betrokkenen en dank aan de hulpverlening lijkt me meer op zijn plaats dan al het geroeptoeter bij elk ongeval!
R (1-5-2023 om 17:51)
Duikers van de brandweer mogen vaak de diepte waarop gedoken wordt in Zeeland niet eens duiken.ze weten ook nergens onder water de weg.dus de hulp van deze duikers is nihil te noemen.
kees (1-5-2023 om 13:57)
@Jan, ik weet niet of jij zoveel meer kennis hebt. Het ene duikongeval is het andere niet. Soms zijn er duikers nodig, dan komt de brandweer. Soms moet er iemand de dijk op worden getild, dan komt de brandweer. En als dat niet het geval is, dan komt de brandweer niet. Een centralist moet het ook maar doen met wat die doorkrijgt van de mensen die het alarmnummer bellen. En in die tussentijd kan de situatie ook weer veranderen, waardoor de brandweer eerst wel nodig leek, maar uiteindelijk toch niet.
Jan (1-5-2023 om 09:12)
@Nick geen reactie plaatsen als je geen kennis hebt van duik ongevallen.
Nick (30-4-2023 om 22:01)
@jan Wat een ongepaste reactie, sommige situaties zijn onduidelijk en verwarrend als mensen in paniek zijn .. beter te veel dan te weinig hulp.. als jij met je auto in de sloot ligt en je kan er niet uit moet de brandweer zeker ook maar niet komen? Bel lekker je buurman dan ofzo
Jan (30-4-2023 om 20:27)
Eindelijk gepaste inzet bij duikongevallen. Geen brandweer leger die zomaar niets staan te doen zoals in het verleden te vaak het geval was.
Cookie-instellingen beheren