Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 53 km

Politie achtervolgt gestolen auto na mishandeling in Axel

Toegevoegd: 23-05-2023, 13.26 uur
Politie achtervolgt gestolen auto na mishandeling in Axel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

AXEL - Twee mannen zijn maandagnacht in Tilburg aangehouden. De mannen worden verdacht van het mishandelen van een man in Axel en het stelen van zijn auto.

De politie kreeg in de nacht van zondag op maandag rond 02.00 uur een melding dat er in de Zeestraat in Axel een auto zou zijn gestolen. Agenten gingen ter plekke en troffen daar een gewonde man aan. Het slachtoffer vertelde dat er meerdere mannen bij hem voor de deur stonden. Een van de mannen zou een bekende van hem zijn. Hij gaf aan dat hij mishandeld was en daarna waren de mannen er met zijn auto vandoor gegaan. Agenten hebben een ambulance opgeroepen en het 38-jarige slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.

Het kenteken van de gestolen auto werd direct in het ANPR-systeem (automatische kentekenplaat herkenning) gezet. Kort daarop gaf dit systeem aan dat de auto op de A58 bij Breda reed. Agenten zagen de auto en volgden het voertuig. Ze gaven de bestuurder een stopteken. Dat werd echter genegeerd. De bestuurder reed volgens de politie met zeer hoge snelheid door en nam de afslag Tilburg- Reeshof. Op de Burgemeester Letschertweg reed de auto zonder af te remmen voorbij verkeerslichten. Op een kruising stond een ander politievoertuig met blauwe lampen aan. De bestuurder ging vol in de rem maar raakte toch de politieauto. De twee inzittenden stapten uit en wilden er vandoor gaan. Maar agenten wisten ze te stoppen. De mannen van 32 en 33 jaar zijn gearresteerd en overgebracht naar het cellencomplex in Middelburg.

De politie doet verder onderzoek naar wat er precies is gebeurd in de woning in Axel.  Het is mogelijk dat er meer personen betrokken zijn geweest bij dit incident. Weet u meer van dit incident? Heeft u wat gezien of heeft u camerabeelden? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (24-5-2023 om 07:45)
Lui die niet willen stoppen extra lang laten brommen met flinke boete. Laat ze ook die auto vergoeden uit eigen zak. Geen verzekering, dat kost ons ook steeds meer door die raddraaiers.
Jaap (23-5-2023 om 18:50)
Met verbazing lees ik regelmatig dat er altijd nog personen zijn die denken te kunnen ontsnappen aan “achtervolgingen” door de politie. Je kunt weten dat je altijd gesnapt wordt, toch gaan ze er vandoor. Hoe dom kun je zijn?
Cookie-instellingen beheren