Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 15 km

Zeiljacht gezonken voor de kust van Cadzand

Toegevoegd: 13-07-2023, 16.02 uur
Volgens een woordvoerder van de kustwacht bleken alle opvarenden ongedeeerd.
Volgens een woordvoerder van de kustwacht bleken alle opvarenden ongedeeerd.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

CADZAND - Voor de kust van Cadzand zijn donderdagmiddag verschillende hulpdiensten in actie gekomen na een melding van een vaartuig dat in problemen was gekomen. Uiteindelijk is een zeiljacht gezonken.


Rond 13.40 uur werd melding gemaakt van een mogelijk gekapseisd vaartuig waarbij ook sprake zou zijn van een man over boord-situatie. Direct werden de KNRM-reddingboten van de stations Breskens en Cadzand alsmede een helikopter van de Kustwacht opgeroepen. Later werden ook de KNRM-reddingboten van Hansweert en Neeltje Jans gealarmeerd. Na de melding spoedden ook een loodsboot en een vaartuig van Rijkswaterstaat zich ter plekke.

Ter plaatse bleek dat volgens een woordvoerder van de Kustwacht ongeveer 8 mijl ( ongeveer 13 km) voor Vlissingse kust een zeiljacht was gezonken. De drie opvarenden konden nog net op tijd de hulpdiensten bellen. Daarnaast sloeg een passerend schip direct alarm. De opvarenden konden zichzelf op een reddingsvlot in veiligheid brengen. De opvarenden zijn door de KNRM naar de wal gebracht. Daar zijn ze onderzocht door ambulancepersoneel en vervolgens opgevangen door de politie. Het zeiljacht zal geborgen worden
 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (13-7-2023 om 16:59)
Ik zag Vrijdagmorgen +/- 9.00Hr een zeilschip,als enige, de Vissershaven in Vlissingen verlaten.Wind tegen en stroming. De schipper hees Grootzeil en daarna het Fokzeil.[Drie loodsboten voeren hem voorbij.] Maar om vaart te maken ging het zeer langzaam.Dit schip was als enige die zonder motor voer. Op Westerschelde stampen en slingeren.Daarna ben ik verder gaan fietsen. Ik dacht aan de grote houten schepen van vroeger van Piet Hein en Michiel Adrieaanzoon.enz.Dat waren onze zeehelden en de gehele bemanning enz Die in dit soort havens ook moeite zouden hebben gehad om uit varen. Dit is zomaar wat ik zag en dacht.
Cookie-instellingen beheren