Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Aanvaring en brandje op Oosterschelde

Toegevoegd: 15-07-2023, 18.05 uur - Update: 15-07-2023, 19.19 uur
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - Op de Oosterschelde hebben zich vanmiddag twee incidenten voorgedaan. Aan boord van een politiebootje ontstond brand en een zeiljacht kwam in aanvaring met een binnenvaartschip. Beide incidenten liepen goed af; niemand raakte gewond.


Rond 15.35 uur ontstond een klein brandje aan boord van een bijboot van de Dienst Infra van de politie. Hierop werd de brandweer Colijnsplaat-Kortgene opgeroepen. Ook ging het snelle reddings- en bergingsvaartuig Mistral, varend voor Multraship, ter plekke. De Mistral had de politieboot op sleeptouw toen omstreeks 16.00 uur gemeld werd dat een binnenvaartschip een zeiljacht had overvaren. De bijboot werd hierop voor anker gelegd zodat de Mistral hulp kon verlenen bij dit incident.

Bij de aanvaring, die plaatsvond tijdens een bui waarbij het zicht beperkt was, bleek niemand te water geraakt te zijn. Ook was er geen sprake van letsel. Wel moest het jacht naar de haven van Wemeldinge worden gesleept. De brandweerboot Scaldis (Stavenisse), die ook ter plekke was bij de politieboot, nam de zorg hiervoor op zich. Nadat het gehavende zeiljacht in Wemeldinge aan een steiger was gelegd, heeft de Mistral de politieboot overgenomen van de Scaldis en is ook deze veilig in de haven afgemeerd.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren