Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kind ernstig gewond bij ongeluk Groede

Toegevoegd: 29-07-2023, 22.18 uur
Door: Roland de Jong

GROEDE - Een kind heeft zaterdagavond ernstig letsel opgelopen toen het op een camping in Groede werd aangereden. Het slachtoffertje is per traumahelikopter naar een ziekenhuis vervoerd.

Een politiewoordvoerster laat desgevraagd weten dat een kindje, vermoedelijk op een fietsje, rond 20.30 uur werd geraakt door een auto. Dat gebeurde op een camping aan de Nieuwstraat. Volgens de politie heeft de automobilist(e) het kind mogelijk niet gezien. De verkeerspolitie doet nog nader onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Twee ambulanceteams ontfermden zich over het slachtoffertje. Vanuit Rotterdam kwam een traumahelikopter ter plekke. Dit landde kort na 21.00 uur op een grasveld aan de Traverse, vlakbij het sportveld. Na een half uur werd het kind per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@franc (1-8-2023 om 00:43)
bij een ziekenwagen rijden twee ambulanciers mee. Ziekenwagens kunnen zoals je weet patiënten naar het ziekenhuis brengen. Een MUG, wat staat voor 'medische urgentie groep', kan dat niet. In een MUG zit een urgentiearts en een spoedverpleegkundige met bijzondere beroepstitel Spoed en Intensieve Zorgen.
franc (30-7-2023 om 16:02)
waarom een half uur extra wachten op een helikopter uit Rotterdam terwijl er binnen 10 minuten een ter plaatse is uit Brugge, De verzekeraar bepaald blijkbaar
mar (30-7-2023 om 08:35)
Auto's horen campings niet op te rijden. Wanneer gaan ze daar nu eens rekening mee houden. Auto buiten terrein parkeren. Beterschap voor de kleine en sterkte voor de bestuurder.
een Moeder (29-7-2023 om 22:31)
Veel sterkte en beterschap met het kindje .
Cookie-instellingen beheren