Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder ongeval Zierikzee mogelijk onder invloed

Toegevoegd: 31-07-2023, 09.46 uur
In het wrak werden twee aangebroken flessen sterke drank aangetroffen.
In het wrak werden twee aangebroken flessen sterke drank aangetroffen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Eugène Harthoorn

ZIERIKZEE – In het voertuig dat gisteren crashte in de omgeving van de N59 bij Zierikzee werden aangebroken flessen sterke drank aangetroffen.  Een arts heeft bij de later aangetroffen bestuurder bloed afgenomen voor onderzoek. De politie onderzoekt of er eventueel sprake is van alcohol- en/of drugsgebruik.


De politie kreeg maandag omstreeks 01.00 uur een melding van een passant dat naast de N59 een auto op de kop in een sloot lag. Kennelijk was de bestuurder met zijn auto door de berm geschoten en had daarbij enkele paaltjes geraakt. Hierna schoot hij de parallelweg over, raakte een boom, rolde vervolgens de dijk af en kwam op de kop in een droge sloot terecht. Brandweerlieden onderzochten het voertuig. Er bleek niemand meer in te zitten. Wel werden in het voertuig een aangebroken fles cognac en een aangebroken fles whisky aangetroffen. 

Ondertussen werd duidelijk dat de bestuurder zich inmiddels op de huisartsenpost gemeld had. Daar werd besloten om een ambulance op te roepen en de man voor verdere behandeling naar het ziekenhuis in Goes te brengen. Daar heeft een arts bloed van de verdachte afgenomen. Het voertuig is getakeld en in beslag genomen. De verdachte zal op een later moment, wellicht als ook de uitslag van het bloedonderzoek bekend is, verhoord worden. De bestuurder, een 21 jarige man uit Rotterdam, wordt er momenteel van verdacht dat hij de plaats van het ongeval heeft verlaten en dat hij mogelijk onder invloed van alcohol of drugs aan het rijden was, zo meldt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rien (1-8-2023 om 07:01)
Ik heb het niet alleen over drankgebruik Peter Quest, dus wie oordeelt hier nu, jij of ik. Wel over het feit dat hij een gevaar op de weg iof hopelijk was.
Peter Quest (31-7-2023 om 16:39)
Rien, eerst feitenonderzoek, dan pas vervolgen als er aanleiding toe is en daarna pas oordelen. Nu oordelen de meeste ambtelijke organisaties al voordat er feitenonderzoek gedaan is of aan waarheidsvinding. Zelfs Politie en Justitie. Maar dat wil nog niet zeggen dat iedereen maar gelijk moet oordelen. Als ik een kratje bier in mijn auto heb staan en ik verongeluk wil het ook niet zeggen dat ik stomdronken of onder invloed was. En uh ik drink niet eens bier of wijn. gewoon vies.
Ad Jonkers (31-7-2023 om 16:27)
Na het 1e bericht wilde ik niet reageren, nu wel. Nu blijkt dat de bestuurder bewust de plaats van het ongeval heeft verlaten. Het ligt dus niet aan de boom (zoals 1 reageerder op bericht 1 meende te concluderen) maar aan de bezopen en doorgesnoven toestand van de idiote automobilist. Derhalve ook schade aan boom e.d. laten betalen! @Rien @ Vlissinger Jullie hebben volkomen gelijk, alleen zal de rechter wel tot een milder oordeel komen want dit is Nederland! 2
Vlissinger (31-7-2023 om 16:10)
Mooi, en de verzekering gaat niets uitkeren, want onder invloed. Kortom, helemaal de lul. Gelukkig heeft die dombo geen slachtoffers gemaakt.
Rien (31-7-2023 om 12:48)
Goed zo, boontje komt om zijn loontje, nooit geen rijbewijs meer geven zo´n lamlul. (je zal daar maar net fietsen).
Cookie-instellingen beheren