Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 28 km

Politie gebruikt taser bij suïcidaal persoon Vlissingen

Toegevoegd: 16-08-2023, 16.26 uur - Update: 16-08-2023, 16.35 uur
Politie gebruikt taser bij suïcidaal persoon Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een politieagent heeft dinsdag in Vlissingen zijn stroomstootwapen gebruikt om iemand handboeien om te kunnen doen die dreigde een einde aan zijn leven te maken. Dat meldt de politie via social media.


De politie was op pad gestuurd na de melding dat iemand zichzelf bij de Boulevard had verwond, kennelijk met als doel uit het leven te stappen. Ter plekke trof de politie wel bloedsporen aan, maar geen slachtoffer. Later werd het slachtoffer na een tweede melding gelokaliseerd op een terras, zo laat het politiebasisteam Walcheren vandaag weten.

Het slachtoffer verstopte de wond, maar omdat onder meer stoelen en tafels onder het bloed zaten, was het de agenten direct duidelijk dat dit de persoon was waarnaar werd gezocht. De persoon liet de agenten echter niet bij zich in de buurt komen en hetzelfde gold voor opgeroepen ambulancemedewerkers.

Toen de persoon een glazen pepermolen kapot sloeg en een stuk glas tegen zijn nek hield, besloot één van de agenten zijn taser (stroomstootwapen) ter hand te nemen. Omdat de persoon het glas niet liet vallen toen de agent hierom vroeg, werd besloten het wapen in te zeten. "Wij zijn in zo'n situatie ook bevoegd om de taser te gebruiken en dat heb ik dan ook gedaan. Door het schot verloor het slachtoffer tijdelijk de controle over zijn spieren, waardoor wij snel de handboeien aan konden brengen. De ambulance kon toen de wond op zijn pols verbinden", zo laat de politie weten.

"Hoe heftig het gebruik van de taser ook kan klinken, is dit de manier geweest om erger te voorkomen en hulp te kunnen bieden. De taser geeft geen blijvend pijn of letsel", zo licht de politie toe. Het slachtoffer is vervoerd naar de spoedeisende hulp. Daarna is hij onder politiebegeleiding overgebracht naar Emergis. Hier zal de persoon verdere hulp krijgen, aldus de politie.

Vragen over zelfdoding? Bel 0900-0113 of kijk voor informatie en een live chatmogelijkheid op de website van 113 Zelfmoordpreventie: www.113.nl.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (17-8-2023 om 23:19)
goed optreden van de politie ,nu maar hopen dat de persoon goede en snelle hulp krijgt want soms duurt dit door wachtlijsten best lang .en dat is niet wenselijk in zulke situaties
Emergo (17-8-2023 om 20:20)
Vlissinger Opvallend in nogal wat van je reacties is het gebruik van het woord narcist(ish) Waar dat op duidt weet ik niet (ik ben gesteld op psychologie van de koude grond) im aar je bent wel de enige die dat bij herhaling doet
Vlissinger (17-8-2023 om 13:48)
@Azijn Emergo, Voel je je dan aangesproken als ik het woord stoornis gebruik? Ik volg jouw berichten hier namelijk al langer en je bent altijd bezig met het uiten van kritiek op de mensen die hier komen reageren ipv zelf inhoudelijk te reageren op de berichtgeving (het artikel) zelf. Getuigd van zeer narcistisch gedrag en ik ga er dan ook nooit op in op deze keer na dan. Ik gebruik dit gebeuren namelijk helemaal niet maar ga in op het bericht van Jac en vul het aan zoals anderen ook hun aanvulling geven. Als jij je dan gekrenkt voelt zegt dat meer over jou dan over mij. Deze man heeft natuurlijk bescherming nodig en was misschien wel in een psychose vol paranoide gedachtengangen. Kortom, ik hoop dat hij dit ook snel krijgt.
Emergo (17-8-2023 om 12:02)
@Vlissinger Niet echt meevoelend als je dit gebeuren als kapstok voor je betoog gebruikt.
Vlissinger (17-8-2023 om 09:23)
Jac, mee eens. De zorg is ook een faalbeleid van de overheid maar ook het aantal mensen met o.a. stoornissen wat toch kinderen neemt. Er zijn nog steeds veels te veel mensen die alleen maar aan zichzelf denken (zo van, wat leuk zo'n kleine) en (als ze er al aan denken) er maar vanuit gaan dat deze dan een leuke toekomst gaan hebben. Als je een beetje inzich hebt dan snap je dat het er allemaal niet leuker op wordt in de wereld. Zeker niet door de toenemende overbevolking waardoor er straks een gigantisch tekort aan voedsel is en de klimaatsproblemen zoals droogte en overstromingen dit process gaan versnellen. Financieel wordt het straks ook allemaal onhoudbaar waardoor armoede om zich heen grijpt.Denk dus na voordat je aan kinderen begint
Ananie (17-8-2023 om 08:31)
@sara. Wellicht was deze persoon niet bekend bij Emergis of eigen huisarts of durfde of wilde geen hulp (te) zoeken of heeft hulp geweigerd om opgenomen te worden of hulp te krijgen. Een volwassene kan niet gedwongen opgenomen worden. Daar komt nog meer bij kijken. Ierdereen krijgt met tegenslag te maken, de ene gaat er beter mee om, dan de andere. Er is nog steeds helaas veel schaamte en mensen die kampen met problemen zijn goed in verbergen van die problemen, tot het teveel wordt helaas. Suïcide is een roep om aandacht, maar niet de goede of beste manier. Ik heb het helaas vaak genoeg gezien en gehoord tijdens mijn werk. Wanneer ik cliënten sprak.
Cookie-instellingen beheren