Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Brandweer Nieuwdorp gaat verhuizen

Toegevoegd: 29-05-2007, 09.52 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
NIEUWDORP - De gemeente Borsele heeft voor de kazerne van de brandweerpost in Nieuwdorp een 'ideale' andere plek op het oog: het provinciale wegensteunpunt aan de Hertenweg 63.

De provincie is bereid het terrein met de bijbehorende loods te verkopen. Het Borselse college van B en W heeft wel zin in de aankoop. De brandweerpost Nieuwdorp is in de bestaande kazerne bij de hoek Havenweg/Hertenweg - zo'n beetje middenin het dorp - krap behuisd. Voldoende ruimte om de bluswagen te stallen is er eigenlijk niet.

De uitrukroute richting haven- en industriegebied Vlissingen-Oost is ook niet gunstig. Die gaat langs de peuterspeelzaal, het verenigingsgebouw en de openbare basisschool.

Het te koop aangeboden provinciaal wegensteunpunt - aan de zuidkant van het dorp - biedt meer ruimte en ligt beter ten opzichte van Vlissingen-Oost en de hoofdwegen rondom Nieuwdorp. Kosten van verwerving en inrichting zijn geschat op 485.000 euro. Uienbedrijf Monie heeft interesse voor overname van een deel van de grond.

De Borselse gemeenteraad beslist donderdagavond 7 juni over het voorstel.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren