Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 49 km

Zeilsloep met 9 opvarenden maakt water op Veerse Meer

Toegevoegd: 27-08-2023, 10.31 uur
Zeilsloep met 9 opvarenden maakt water op Veerse Meer
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

VEERE - De Veerse KNRM-reddingboot Oranje is zaterdag aan het begin van de avond uitgevaren nadat was ontdekt dat op het Veerse Meer een zeilsloep met 9 opvarenden 'water maakte'.


De melding kwam rond 18.00 uur binnen. Volgens de KNRM hadden de opvarenden al geprobeerd om naar de wal te varen, maar was de hoeveelheid water dusdanig groot dat het jacht steeds dieper kwam te liggen. Dit had als gevolg dat het jacht aan de grond liep voordat men bij de wal was, aldus de reddingmaatschappij.

De reddingbootbemanning werkte vervolgens samen met medewerkers van Watersportbedrijf De Arne om tegelijkertijd de opvarenden in veiligheid te brengen en het jacht leeg te pompen. "Toen bleek dat de hoeveelheid binnenkomend water stabiel te houden was, besloot men het jacht naar de gereedstaande kraan te verplaatsen", aldus de KNRM.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren